דנבר קאט סטייק פרימיום

דנבר קאט סטייק הוא נתח מתוך האונטריב בצלעות 1-2

159.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

דנבר קאט הוא נתח סטייק מיוחד בטעמו אשר מפורק מתוך הצלעות ועובר הליך יישון בהתאם למרקמו של הנתח.

צורות הכנה

סטייק משויש מובחר למביני עניין, בעל טעם עמוק ועשיר

הערכת משקל:
בהזמנה של מארז אחד תקבלו שלושה נתחים במשקל כולל של כ-0.300 ק"ג
משקל כל נתח כ- 0.100 ק"ג

 

הסיפור של דנבר קאט סטייק

דנבר סטייק, דנבר קאט, או סטייק דנבר הוא השם וזהו אחד הסטייקים הטובים – מילה שלנו. הוא אמנם לא נחשב לקלאסיקה כמו הנתחים הפופולאריים – אנטריקוט, סינטה או פילה, אבל זה רק בגלל שהוא שחקן חדש שרק חיכה שיגלו אותו ואכן גילו אותו – היום אין מסעדה שמכבדת את עצמה שלא מחזיקה אותו ובצדק.

זה אולי קצת נשמע מוזר, אבל את הדנבר למעשה גילו רק בשנת 2009 במסגרת הפרויקט Beef Checkoff של אגודת מגדלי הבקר האמריקאית, שהמטרה שלו הייתה לגלות נתחים "חדשים" שיאפשרו נתחים טובים אך זולים יותר לציבור ויגבירו את צריכת חלבונים. למעשה הנתח התגלה עוד קודם, בשנות ה-90 על ידי שני חוקרי בשר (יש דבר כזה) מאוניברסיטת פלורידה ומאוניברסיטת נברסקה שבארה"ב. אך החידוש שהביאה אגודת הבקר הוא החיתוך המיוחד של הדנבר סטייק שמאפשר להכין אותו כסטייק ולא כנתח שדורש בישול ארוך. השם שלו לא קשור למסורת עתיקת יומין של סטייקים, אלא שם שנשמע בעיני האגודה כאמין וטוב, בדיוק כמו הסטייק עצמו.

 

איך נכון להכין את הדנבר קאט סטייק?

הדנבר סטייק מגיע בגדול מחיתוך של חלק מסוים שנמצא באזור התחתון של הכתף הקדמית, ליד הצלעות ומעל הרגליים הקדמיות, באנגלית חלק זה מכונה chuck roll. זהו אזור שרירי מאוד ולכן לרוב משתמשים בו לבשר טחון או לבישול קדירה. רק שהדנבר קאט הוא היוצא מן הכלל, משום שהוא עשוי בדיוק מהחלק הפנימי של הנתח שעובד הרבה פחות ולכן הוא רך, הטעם הבשרי שלו מגיע מהעובדה שיש לידו זרימת דם חזקה אך בו לא, והשיוש הנהדר שלו הופך את הטעמים לעשירים ועמוקים. מדובר בסטייק יפהפה, משויש, שומני ומלא טעם שאינו נדרש להכנה ארוכה, להפך הוא מושלם לסטייק על הגריל או על המחבת/פלאנצ'ה בבית.  

סטייק דנבר טרי ואיכותי של חוות הבוקרים מגיע בעובי של כ-1 עד 1.5 ס"מ. לפני העלייה לאש יש להביא אותו לטמפרטורת החדר. ניתן לצלות אותו על הגריל או המחבת/פלאנצ'ה ויש לצלות אותו כשתי דקות מכל צד על אש חזקה. הטמפרטורה הפנימית המומלצת לאכול אותו בין 62 מעלות ל-65. חשוב לתת לו לנוח כחמש דקות אחרי הצלייה ולפני ההגשה. התוצאה ממכרת – סטייק יפהפה, משויש ומובחר עם טעם עשיר ועמוק שכל אוהבי הבשר יאהבו. בנוסף, דנבר קאט ייתן תוצאות נפלאות במעשנה, סו-ויד ובבישול ארוך.

למרות שהדנבר קאט מגיע מארה"ב וכבש בסערה את העולם המערבי, למעשה גם במקומות אחרים בעולם הוא פופולרי, למשל ביפן הוא נקרא zabuton והוא נחתך אך ורק מבשר וואגיו. משמעות שמו היפני בעברית היא "כרית שטוחה" על שום צורת החיתוך שלו, אבל שם לא מקובל לאכול אותו כסטייק, אלא הוא נפרס לפרוסות דקות ועולה על האש לכ-8 שניות לפני הגשתו.

אצלנו בחוות הבוקרים, סטייק דנבר בהחלט ראוי לתואר גולת הכותרת, אם כי גם הסטייק טומהוק והאיירון סטייק מתחרים בו בכבוד – אבל אל דאגה, מי שאוהב בשר יודע שיש מקום לכולם. את עדרי הבקר שלנו, מסוג לימוזין, שרולה או אנגוס, אנו מגדלים בגידול מוקפד, בתנאי רווחה ובדגש על תזונה מותאמת גיל, משקל, זן ומין. הסיבה לכך פשוטה אלה הם התנאים הבסיסיים שיקבעו בסופו של דבר את איכות הבשר וישפרו את טעמו. הנתחים עוברים סיווג בהתאם לרמת השיוש, מלאות השריר וה-PH, לאחר מכן נקבע שמן היישון ואופי היישון של הנתח. הדנבר קאט דורש מיומנות קיצוב, החלק מתוך הנתח שיכול לשמש לסטייק דנבר הוא כשליש מהשריר כולו והדיוק של הקיצוב וכיוון החיתוך הוא קריטי לאיכות הסטייק, לנראות שלו ולטעם. קיצוב לא טוב יכול להפוך אותו לבלתי אכיל על הגריל – הסוד של הדנבר קאט הוא הידע, לכן תהליך מוקפד מהגידול ועד להגעת הבשר אליכם הוא קריטי לאיכות שראוי שתחוו.

דנבר קאט טרי של חוות הבוקרים מבטיח לא רק בשר טוב וקיצוב מדויק, אלא גם חיי מדף יחסית ארוכים. הדנבר סטייק מגיע באריזת ואקום, עליה מצוין התאריך האחרון לשימוש כל עוד האריזה נשמרת בשלמותה ובתנאי הקירור המצוינים על האריזה. הארכת חיי המדף מאפשרת הימנעות מהקפאת הבשר ועם זאת שומרת על הספונטניות, כל עוד זוכרים להזמין.

עכשיו אתם כבר לא יכולים לטעון שאתם לא מכירים את הדנבר סטייק, זה הזמן להזמין אותו, אבל אל תגידו אחר כך שלא הזהרנו שהדנבר קאט שלנו ממכר!

 

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"למרות שאני מניח שכולם יודעים את זה, לא פעם שווה להזכיר שוב: כשעובדים עם בשר במטבח, הסיר או המחבת צריכים להיות חמים. דנבר קאט סטייק הוא נתח בשר איכותי, עסיסי ורך, בוודאי כשהוא טרי ומטופל היטב. חממו מחבת, עסו בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור וכמובן לא לשכוח שהתוספת כבר צריכה להיות מוכנה ולחכות לבשר ולא להפך."


השף מאיר אדוני

רעיונות למתכונים שעושים חשק

סטייק מושלם על המחבת או על הגריל - 7 טיפים מחוות הבוקרים

סטייק נהדר אי אפשר לנצח, גם כשמכינים בבית. אספנו לכם 7 כללי ברזל, כולל המלצות על נתחים מובחרים להכנת סטייק אצלכם במטבח - המסע לסטייק המושלם מתחיל כאן. הכינו את המזלגות והסכינים
לעוד מתכונים
חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886