איירון סטייק

איירון סטייק הוא נתח קדמי, המאופיין בבשר רך, עסיסי ובעל טעמים חזקים

169.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

נתח קדמי איכותי, מיושן, בעל מרקם רך ומראה משויש. כדי לקבל איירון פלט סטיק מוציאים את פס הג'לטין ומפרידים בין החלקים. 

בקצביה אנחנו חותכים אותו במדויק. 

אחרי צליה קצרה מתקבל סטייק עסיסי שכל קרניבור ראוי לשמו יאהב.

צורות הכנה

סטייק עסיסי על המחבת או על האש

הערכת משקל:
בהזמנה של מארז אחד תקבלו שני נתחים במשקל כולל של כ-0.350 ק"ג

מוצר כשר

 

הסיפור של איירון סטייק

איירון סטייק הפך בשנים האחרונות לאחד הנתחים האהובים ביותר על הישראלים, כנראה בזכות הטעמים החזקים שלו ובקלות שבה כל אחד יכול להכין אותו. האיירון סטייק מופק מתוך נתח מספר 5 שהוא נתח כתף עגלה. המיקום של הנתח גורם לו להיות בעל טעמים חזקים ועוצמתיים של בשר ולאחר בישול נכון הוא נעשה עסיסי ומפתה.

נתח האיירון סטייק הוא נתח משויש, כלומר נתח בעל ריכוז שומן גבוה. השיוש נותן לבשר טעם ייחודי שקשה למצוא בנתחים אחרים וזה גם מה שהופך אותו למיוחד כל כך. בעלי מסעדות רבים ברחבי העולם עושים שימוש באיירון סטייק ולא מפסיקים להמציא שיטות בישול ותיבולים חדשים שמוציאים את כל מה שטוב בנתח.

 

איך נכון להכין איירון סטייק?

על מנת לקבל את הסטייק הטוב ביותר יש להוציא את פס הג'לטין מנתח הבשר עצמו לפני הבישול. במידה ותזמינו מאתנו איירון סטייק אתם כבר תקבלו אותו מוכן לצלייה וללא פס הג'לטין. לאחר הניקיון יש להפריד בין חלקי הסטייק, אותם מבשלים בנפרד. לאחר שאתם מנקים את הבשר שלכם תוכלו לצלות אותו על המחבת הביתית שלכם או על האש. חשוב להקפיד על זמן צלייה קצר יחסית שלא ישרוף את הנתח.

המומחים והשפים הגדולים ממליצים פה אחד להכין כל איירון סטייק במידת עשיית מדיום ( M ) משום שכל מידת עשייה אחרת יכולה להפוך אותו לקשה יותר ללעיסה. אנחנו ממליצים לכם לא לתבל את הבשר יותר מדי על מנת לא לאבד מטעמו הייחודי, שמן זית, מלח ופלפל יעשו את העבודה. הצלייה המהירה מבשלת את הסטייק אך גם שומרת על העסיסיות שלו ועל הטעמים הטבעיים של הבשר.

ישנם אנשים שמעדיפים לבשל את האיירון סטייק כנתח שלם, אך הבישול וההגשה בחתיכות יותר מחמיאים לטעמים המיוחדים שלו. בעקבות החיתוך אתם תקבלו מספר חתיכות גדולות, לרוב בין שתיים לארבע, אותן תוכלו לפרוס לאחר הצלייה לפרוסות דקות ולהתענג עליהם. האיירון סטייק ישתלב נהדר לצד מאכלי ירקות מבושלים שונים כמו פירה, ירקות בתנור או כל שילוב אחר שתוכלו לחשוב עליו.

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"סטייק של פלאט איירון מומלץ בדרגת עשייה של מדיום ולא יותר אחרת הוא מקבל מרקם יותר "סולייתי" ומאבד מהעסיסיות שלו."

השף מאיר אדוני

רעיונות למתכונים שעושים חשק

סטייק מושלם על המחבת או על הגריל - 7 טיפים מחוות הבוקרים

סטייק נהדר אי אפשר לנצח, גם כשמכינים בבית. אספנו לכם 7 כללי ברזל, כולל המלצות על נתחים מובחרים להכנת סטייק אצלכם במטבח - המסע לסטייק המושלם מתחיל כאן. הכינו את המזלגות והסכינים
לעוד מתכונים
חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886