פילה

הנתח שנחשב ליוקרתי ביותר, שריר נייח, רך ונימוח, דל בשומן ובעל טעם מעודן

299.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

הסוד בפילה הוא צליה קצרה כדי שלא יתייבש וישמור על טעמו העדין ומרקמו הרך.

פילה טוב מתחיל בבשר איכותי, טרי ומטופל כראוי – חוץ מזה, צריך רק מחבת.

צורות הכנה

שמות נוספים: מותנית, Tenderloin, פילה דה-בף

מספר הנתח: 12

שריר נייח הממוקם  באזור המותן, מתאים לצלייה מהירה

הערכת משקל:

שתי טבעות פילה בוואקום: 0.300 ק"ג.

 

מוצר כשר

 

הסיפור של פילה בקר טרי

פילה בקר טרי, הטופ האפשרי של נתח בשר איכותי, וגם בו קיים חלק איכותי עוד יותר הנקרא פילה מיניון, בשפה הצרפתית ובשפה העברית, הנתח נקרא מותנית.

הפילה בעל טעם עדין, דל בשומן, נימוח ורך, ודי קשה להיכשל בהכנתו, גם אם טעיתם מעט במידת העשייה. דרגות העשייה המומלצות לפילה הן, רייר, מדיום-רייר ולכל היותר מדיום.

כאשר אתם רוכשים בחוות הבוקרים, פילה משובח, היו בטוחים שקניתם את הנתח הטוב ביותר. איכות העדרים, הטיפול בהם, הקצביה המיומנת, ובכלל, כל הקונספט, לא יכול לאכזב.

פילה בקר טרי דורש עיבוד קצר עד שהוא מגיע לצלחת, ויש שיעדיפו אותו, נא לחלוטין, טרטר. הפילה הוא הנתח היקר מבין חלקי הבקר האחרים, והוא מצוי במסעדות שף, כשהמרכיב היחיד המשתנה בו, הוא הרוטב המלווה אותו.

 

איך להכין פילה בקר טרי

שימושו העיקרי של פילה בקר, הוא בצלייה או במחבת. קצת חבל "לבזבז" אותו בתבשילים, בשל מחירו היקר יחסית. כמו כן, מלבד סטייק פילה, הוא משמש להכנת שאטובריאן או סטרוגונוף. הוא מתאים להקפצה, צלייה קצרה או קרפצ'יו.

אצלנו בקצביה ,מוטי יפרוס את הפילה למדליונים עבים, אשר בצריבה של דקות בודדות מכל צד, יותירו אותו, עסיסי ונימוח, ובשילוב של כוס יין קלאסית, הוא הופך לארוחה מושלמת.

ניתן להזמינו גם כנתח שלם, ללא פריסה.

 

שאטובריאן - סוד סטייק הפילה

שם המתכון דומה לשם של טירה צרפתית בבורגונדי, אבל למעשה, מדובר באריסטוקרט צרפתי, שהטבח שלו, המציא אותו. המתכון הינו שיטה פזרנית במקורה, בה היה נהוג לקשור נתח גדול של פילה וליצור בו חתכים. כאשר השכבה החיצונית היתה עשויה, היו זורקים את הסטייק החיצוני, ומשאירים את הסטייקים הפנימיים, שמידת העשייה שלהם היתה שווה.

כיום, שאטובריאן הוא כל סטייק פילה עבה, עשוי בגריל בחמאה, בתוספת רוטב המכיל פטריות כמהין.

 

סטרוגנוף פילה

הסטרונגנוף, הוא מתכון רוסי להכנת פילה, חתוך לרצועות, הנצרבות במחבת בצריבה מהירה, ולאחר מכן, מוסיפים, ובאותה מחבת, יין ושמנת. ניתן להעשיר בפטריות, אספרגוס וכו'.

את הרוטב יוצקים על רצועות הבשר.

 

זהו נתח שלא מאכזב אף פעם, וכשהוא מגיע מחנות האונליין שלנו, באיכות כה גבוהה, הוא מבטיח קניה בטוחה.

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"טעמו של הפילה כל כך עדין שהוא מזמין עבודה איתו כשהוא נא.

לפילה יש טעם כל כך עדין ומיוחד שהוא מקבל בשמחה כל רוטב שיוגש לצידו, למרות שהוא אינו צריך דבר. מומלץ להגיש אותו בדרגות עשיה נמוכות ולאכול אותו כשהוא עדיין חם ונמצא במיטבו."


השף מאיר אדוני

רעיונות למתכונים שעושים חשק

סטייק מושלם על המחבת או על הגריל - 7 טיפים מחוות הבוקרים

סטייק נהדר אי אפשר לנצח, גם כשמכינים בבית. אספנו לכם 7 כללי ברזל, כולל המלצות על נתחים מובחרים להכנת סטייק אצלכם במטבח - המסע לסטייק המושלם מתחיל כאן. הכינו את המזלגות והסכינים
לעוד מתכונים
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886