סטייק טומהוק עגלה טרי פרימיום
אלוף הנתחים על העצם, זהו אנטריקוט שחתוך על הצלע. קיבל את שמו מהצורה שלו שמזכירה את הגרזן האינדיאני
טיפ מהקצב
סטייק עסיסי עם טעמים חזקים שיושן כראוי להעמקת הטעמים.
זהו סטייק עם עצם הצלע כאשר הצלע ארוכה ומשקל הבשר גדול יותר מהממוצע. חווית אכילה!
צורות הכנה
הסיפור של סטייק טומהוק
צורת החיתוך של סטייק טומהוק נותנת לו לא רק את הצורה המרשימה והייחודית שלו, אלא גם את חתימת הטעם העשירה האופיינית לו. השריר עצמו פחות פעיל ומכאן הרכות שלו, השיוש המושלם מגביר את הטעמים והעצם משחררת את מנעד הטעמים ומעניקה לו רמז של מתיקות, טעם עשיר וניחוח חמאתי שיחד משלימים לסטייק נימוח ובשרני שכמעט נמס בפה. למרות שאנטרקוט וסטייק טומהוק הם סטייקים מאותו נתח, ההבדלים בטעם עצומים ולא רק בשל המראה המובחן של סטייק טומהוק. סטייק טומהוק הוא סטייק גדול, שנחתך בהתאם לגודל העצם, הוא אסתטי ומרשים ובקלות יכול להספיק לשני סועדים.
איך נכון להכין סטייק טומהוק?
טיפ מהשף
מה מאפיין פילה בקר?
אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר
כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.
טיפ מהשף
"זהו נתח אחד שבהחלט מתאים לקרניבור גדול או ליותר מסועד אחד.
מומלץ לתת לסטייק הזה לנוח אחרי הצלייה ולפני ההגשה, כך יאגרו הנוזלים בתוכן והוא יוותר עסיסי.
מומלץ להכין אותו דווקא לדרגת מדיום כך מתפרקים בו לאט כל רקמות החיבור ומתקבל סטייק עסיסי במיוחד בעל בשר רך ומלא בטעמי בשר עשירים."
השף מאיר אדוני
The information below is required for social login
כניסה
ליצור חשבון חדש