סטייק טומהוק פרימיום

אלוף הנתחים על העצם, זהו אנטריקוט שחתוך על הצלע. קיבל את שמו מהצורה שלו שמזכירה את הגרזן האינדיאני 

אין אפשרות לקיצוב מיוחד, הטומהוק מגיע כיחידה אחת
 
219.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

סטייק עסיסי עם טעמים חזקים שיושן כראוי להעמקת הטעמים.

זהו סטייק עם עצם הצלע כאשר הצלע ארוכה ומשקל הבשר גדול יותר מהממוצע. חווית אכילה! 

צורות הכנה

הסיפור של סטייק טומהוק

סטייק טומהוק הוא בעצם סטייק אנטריקוט טרי ומשובח שחתוך בשיטה שמכונה "Frenching", שהיא טכניקה קולינרית מיוחדת לניקוי ארוך של הצלע וחשיפתה, בדומה לפעולה שנעשית ל"כתר צלעות". חשיפת העצם יוצרת לסטייק טומהוק את מראה הגרזן האינדיאני המוכר ומכאן גם שמו.
 
בחוות הבוקרים אנו מגדלים זני בקר מיוחדים כמו אנגוס, שרולה ולימוזין, הם גדלים בתנאים של רווחה ובהתאמה של תזונה לגיל, מין, זן ואפילו משקל. סטייק טומהוק עובר יישון יבש של 21 ימים ומלאכת הקיצוב נעשית על ידי מוטי, הקצב המיומן והמקצועי שלנו. לכל אחד מהשלבים הללו חשיבות עצומה לטעם ולאיכות של סטייק טומהוק. התוצאה היא נתח פרימיום משויש, בעל רמות מושלמות של שיוש, מלאות שריר ו-PH ומראה מרשים.

צורת החיתוך של סטייק טומהוק נותנת לו לא רק את הצורה המרשימה והייחודית שלו, אלא גם את חתימת הטעם העשירה האופיינית לו. השריר עצמו פחות פעיל ומכאן הרכות שלו, השיוש המושלם מגביר את הטעמים והעצם משחררת את מנעד הטעמים ומעניקה לו רמז של מתיקות, טעם עשיר וניחוח חמאתי שיחד משלימים לסטייק נימוח ובשרני שכמעט נמס בפה. למרות שאנטרקוט וסטייק טומהוק הם סטייקים מאותו נתח, ההבדלים בטעם עצומים ולא רק בשל המראה המובחן של סטייק טומהוק. סטייק טומהוק הוא סטייק גדול, שנחתך בהתאם לגודל העצם, הוא אסתטי ומרשים ובקלות יכול להספיק לשני סועדים.
 
 

איך נכון להכין סטייק טומהוק?

סטייק טומהוק מתאים להכנה על הגריל, גם פחמים וגם גז, צליה ארוכה בתנור ומעשנה. סטייק טומהוק זקוק לצריבה חזקה ומהירה, לכן חשוב להביא את הנתח לטמפרטורת החדר לפני העלייה על האש. לרוב מומלץ להגישו בטמפרטורה פנימית סביב 58 מעלות. אחרי ההכנה טוב לתת לו לנוח, עדיף בתוך נייר אלומיניום לפחות 5 דקות, פעולה שתעצים את הטעמים.
תמיד מומלץ להשתמש בסטייק טומהוק טרי ולא לקנות ולהקפיא בבית, בדיוק לשם כך סטייק טומהוק טרי של חוות הבוקרים מגיע באריזת ואקום, שכל עוד היא נשארת שלמה ומקוררת בתנאים המצוינים על האריזה, מאריכה את חיי המדף עד לשבועיים, כמובן בהתאם לתאריך המצוין על האריזה.  
כל מה שנשאר הוא למזוג כוס יין, אנחנו נשמח לקברנה סוביניון צעיר – הוא עובד נפלא עם טומהוק, מילה שלנו.
 

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"זהו נתח אחד שבהחלט מתאים לקרניבור גדול או ליותר מסועד אחד.

מומלץ לתת לסטייק הזה לנוח אחרי הצלייה ולפני ההגשה, כך יאגרו הנוזלים בתוכן והוא יוותר עסיסי.

מומלץ להכין אותו דווקא לדרגת מדיום כך מתפרקים בו לאט כל רקמות החיבור ומתקבל סטייק עסיסי במיוחד בעל בשר רך ומלא בטעמי בשר עשירים."


השף מאיר אדוני

רעיונות למתכונים שעושים חשק

7 הטיפים לסטייק מושלם על המחבת או על הגריל

סטייק נהדר אי אפשר לנצח, גם כשמכינים בבית. אספנו לכם 7 כללי ברזל, כולל המלצות על נתחים מובחרים להכנת סטייק אצלכם במטבח - המסע לסטייק המוצלח מתחיל כאן. הכינו את המזלגות והסכינים
לעוד מתכונים
חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886