אנטריקוט עם עצם (אומצת צלע)

הגידול המוקפד בחווה, התנאים והתזונה ואחר כך הטיפול בקצביה הופכים את הנתח הזה לסטייק אנטריקוט על העצם מושלם בטעמיו

 
מחיר מיוחד 149.90 ש״ח מחיר רגיל 184.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

אנטריקוט עם עצם שונה בטעמו מהסטייק הרגיל שכן הוא נתח אנטריקוט פרוס שנותר מחובר לעצם הטבעית המכסה את הנתח. הצלייה עם העצם משפרת משמעותית את טעמו של הסטייק.

צורות הכנה

שמות נוספים: rib-eye, סטייק על העצם, סטייק דרום-אמריקאי
אנטריקוט חתוך עם הצלע

הערכת משקל:
בהזמנה של מארז אחד תקבלו נתח אחד במשקל של כ-0.700 ק"ג

מוצר כשר

הסיפור של אנטריקוט עם עצם

אנטריקוט עם עצם הוא אחד הנתחים האהובים ביותר על הישראלים, ולא בכדי. מדובר בנתח עסיסי ביותר בעל רמות שומן גבוהות במיוחד שכל ביס ממנו גורם לנו לרצות ללקק את האצבעות, אז מה הפלא שהוא מככב כמעט בכל שמחה וחג ישראלים?

הנתח המרהיב הזה קיבל את שמו מצרפתית ופירושו ''בין הצלעות'', לעברית תורגם השם כ "ורד הצלע. נתח האנטריקוט נלקח מגבו של בעל החיים, קרוב לצלעות, והמיקום המיוחד של הנתח הוא שנותן לו את כל התכונות הייחודיות שלו.

למשל, ככל שתתקדמו באכילה לאורך הנתח תוכלו לחוש שינוי במרקמים של הבשר. התכונה הזו הופכת את הנתח לנתח שכל אחד יאהב ויתחבר אליו, לא משנה מהו מרקם הבשר המועדף עליו. אנשים רבים לא רוכשים אנטריקוט על העצם בגלל הנראות של העצם עצמה, אך הם לא יודעים איזו תוספת מרהיבה של טעם הם מפספסים. העצם מוסיפה טעם מיוחד שנשאר בתוך הנתח גם לאחר הבישול הממושך.

איך נכון להכין אנטריקוט עם עצם?

בשר האנטריקוט מתאים למספר שיטות בישול וצריבה שונות. במידה ואתם רוצים להשאיר את הנתח בשלמותו על גבי העצם, מומלץ לבשל את הנתח בתנור בבישול ארוך. חשוב לתת לבשר זמן בישול ממושך יחסית על מנת שהוא יקבל את המרקמים המוכרים והאהובים שלו. תוכלו גם להוריד את הנתח מהעצם ולבשל את הנתח על המנגל בצורה של רצועות אנטריקוט .

כשזה מגיע לתיבול של הנתח, שפים רבים ממליצים שלא לכסות אותו במגוון רחב של תבלינים וטעמים אלא להסתפק בנגיעות של מלח ופלפל בשביל שהטעם המיוחד והטבעי שלו ישלוט במנה.

מידת העשייה המומלצת עבור נתח אנטריקוט עם עצם היא  M (מדיום) לא משנה באיזו שיטת בישול אתם בוחרים, חשוב להקפיד על טמפרטורה גבוהה לאורך כל הבישול, מכיוון שהנתח מאופיין בדרגת שיוש ( רמת השומן הקיימת בנתח ) גבוהה יחסית, ובישול השומן בחום גבוה הוא זה שנותן לנתח את הטעם הממכר והאהוב שלו. 

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"את הסטייק הזה מומלץ לאכול במידת עשיה מדיום כדי שהג'לטין, רקמות החיבור, יימסו כראוי ויעניקו לו טעם עסיסי במיוחד."

השף מאיר אדוני

חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886