אנטריקוט עגלה טרי פרימיום
אם אנטריקוט הוא מלך הבשר, אנטריקוט עגלה הוא המלכה הבלתי מעורערת שלו, אנטריקוט עגלה שגודלה בתנאים אופטימליים לאיכות של בשר מעבר למילים
טיפ מהקצב
אנטריקוט העגלה מעגלות החווה המגודלות בתנאים אופטימליים לבשר עסיסי ומושלם בטעמו. אנטריקוט, הנתח המשויש ביותר, משופע בנימי שומן פנימיים המנסים בצליה ומעניקים לו טעם מובחן שלו. אנטרקוט עגלה שומני יחסית, סיבי השומן של העגלה יהיו לבנים מאוד באופן מובהק.
ניתן לקבל את האנטריקוט בנתח שלם או פרוס לסטייקים. בנתח הפרוס לסטייקים ניתן להבחין ב"עין" המוקפת שומן שבמרכז הסטייק.
מבחן הבוהן הוא מבחן היישון של האנטריקוט: פשוט לוחצים קלות עם הבוהן על הבשר אם הבשר חוזר לאט לצורתו המקורית סימן שהבשר מיושן כהלכה.
צורות הכנה
אנטריקוט עגלה מזן מובחר ותחת תנאי גידול קפדניים לבשר רך ונימוח. נתח קדמי ונייח שמאופיין בשיוש מושלם, בעל טעם עשיר, עמוק ועסיסי.
הערכת משקל:
פרוסות בעובי אצבע - כ-0.250 ק"ג
פרוסות בעובי שתי אצבעות - כ-0.500 ק"ג
מוצר כשר
הסיפור של אנטריקוט עגלה
אנטריקוט הוא ללא ספק הנתח האהוב על הישראלים, בעיקר לצליית סטייקים.
בעוד שאנטריקוט, הוא הנתח המשוייש ביותר, ויש בו שפע של נימי שומן הנמסים בצלייה ומשביחים את טעמו, אנטריקוט עגלה, שומני יותר, סיבי השומן שלו לבנים יותר, וניתן לקבלו כנתח שלם או פרוס לסטייקים.
בשל היותו שומני יותר, הוא גם רך יותר, ויש לו טעמים בשריים ייחודיים ועוצמתיים.
איך מכינים אנטריקוט עגלה?
האופציות להכנת אנטריקוט עגלה, הם צלייה או טיגון במחבת כשמידת העשייה הרצויה היא, מדיום.
סטייק אנטריקוט עגלה
עוביו של סטייק, נקבע לפי מידת העשייה הרצויה. היות ומידת העשייה האולטימטיבית לאנטריקוט עגלה, הוא מדיום, יש לפרוס את הנתח לפרוסות בעוביים של 2-2.5 ס"מ, כעובי אגודל.
ככל שמידת העשייה הרצויה פחותה, כלומר רייר, מדיום-רייר, יש לפרוס את הנתח לפרוסות שבין 2.5-4 ס"מ.
אנטריקוט העגלה, נמצא בהמשכו של שריר הצוואר והאונטריב, בחלקה הקדמי של העגלה, ובין צלעותיה.
ניתן לבדוק את איכותו של הנתח, על פי נימי השומן הנמצאים בו. ככל שנימי השומן צפופים, מדובר בנתח שומני יותר, ולכן יותר עסיסי ועז טעמים.
היות ואנטריקוט עגלה הוא בשר צעיר, מידת היישון המומלצת שלו, היא 14 יום.
אנטריקוט עגלה על המחבת
לפני שמעלים את הסטייק על המחבת, יש להוציא אותו מהמקרר, ולהביאו לטמפרטורת החדר, על מנת שלא יקרר את משטח הצלייה.
יש לצרוב אותו בחום גבוה, על מנת שטעמיו יודגשו, והנוזלים היוצאים ממנו, יתאדו מיד ולא יווצר בישול.
כדאי להניח לו במנוחה למספר דקות, במקום חמים, לפני האכילה.
חוות הבוקרים, מצטיינת בטיפול בבקר ובתזונתו האיכותית, התהליך מפוקח והזנים נבחרים בקפידה, בכדי להעניק את השירות הטוב, הטרי והטעים ביותר שיש לקצב להציע. אוהבי הבשר ומביני העניין, ירגישו מיד בטעמו של אנטריקוט העגלה.
טיפ מהשף
מה מאפיין פילה בקר?
אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר
כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.
טיפ מהשף
"על סטייק כזה שום שף לא יכול להוסיף דבר – רק לתבל ולהניח על הגריל ויש לכם חוויה קרניבורית בפני עצמה.
כדאי לקחת בחשבון כ-300 גרם בשר לאדם אם אתם מארחים.
נתחים גדולים (מעל 400 גרם) כדאי להתחיל לצלות דווקא בחלק הפחות חם של המנגל ולסיים בצלייה חזקה."
השף מאיר אדוני
The information below is required for social login
כניסה
ליצור חשבון חדש