מינוט סטייק אנטריקוט טרי
אנטריקוט מיושן ומשויש פרוס לפרוסות דקות לצריבה מהירה על המחבת
טיפ מהקצב
מינוט סטייק אנטריקוט הוא אנטרקוט שלנו שיושן בחדר יישון מיוחד למקסם את הטעם ואז נפרס דק ונגד כיוון הסיבים.
צורות הכנה
נתח דק של אנטריקוט מיושן חתוך במיוחד לצריבה קצרה על המחבת או על הגריל ששומר על העסיסיות והטעם העמוק
הערכת משקל:
תוכלו להוסיף לסל מוצר על פי המשקל שתרצו ואנו נחלק את התכולה למספר אריזות.
לצורך הנוחות, בכל מארז מוטי הקצב מכניס עד 5-6 פרוסות במשקל ממוצע של עד כ-0.400 ק"ג
כל פרוסה כ- 0.080 ק"ג
מוצר כשר
הסיפור של מינוט סטייק אנטריקוט
מינוט סטייק אנטריקוט הוא נתח דק של אנטריקוט מיושן, אשר נחשב כאופטימאלי עבור הכנת כריכים מושקעים וטעימים או אפילו כנשנוש כיפי ומפנק.
הנתח מיועד לצריבה מהירה על מחבת או פלנצ'ה בחום גבוה – מה שהופך אותו כבחירה האופטימאלית עבור מי שמעוניין ליהנות ממקסימום טעם, במינימום של זמן.
מינוט סטייק אנטריקוט – מהיכן הוא מגיע?
האנטריקוט ממוקם בחלק הקדמי של הגב, אשר קרוב יותר לצוואר – נתח זה, מורכב למעשה מ-3 שרירים אשר מופרדים ע"י רקמת שומן – רקמת השומן היא זאת אשר מקנה את העסיסיות לנתח.
מדובר בנתח שמן ועסיסי במיוחד, אשר עובר תהליך יישון בחדר יישון ייעודי – זאת במטרה למקסם את הטעם.
ייישון הבשר הינו תהליך שחל בנתחי הבשר הטרי על ידי מתן מנוחה בחדר קרור יעודי מבוקר בטמפרטורה נמוכה תוך שמירה על לחות מתאימה לנתח. (בטמפרטורה של 0 עד 2 מעלות, ולחות יחסית של 85%). התהליך שעובר הבשר הוא הרפיית השרירים על ידי זרימה איטית של החומצה הלקטית ( חומצת חלב) הנמצאת בכל שריר וגורמת להקשיית הנתח. בתום היישון החומרים המרכיבים את השריר מתפוררים וכך הבשר מתרכך.
ישנה חשיבות גבוהה גם לצורת הפריסה של המינוט סטייק, כאשר, הפריסה הינה דקה ומתבצעת כנגד כיוון הסיבים. ככלל, כאשר אומרים "מינוט סטייק", מתכוונים למעשה לכמעט כל בשר אשר נחתך דק. השם "מינוט סטייק" מתבסס על מהירות הצלייה או הבישול אותו הנתח אמור לעבור.
איך ממומלץ להכין מינוט סטייק?
יש לחמם מחבת (אבל לא במידת הלהטה, בכדי למנוע מהסטייק מכת חום), בשלב הבא, יש להשחים כל צד במשך 2-3 דקות לכל היותר ולהגיש באופן מיידי – כאן חשוב להדגיש, שככל שהנתח הינו דק יותר, ההמלצה תהיה לצלות אותו בחום גבוה יותר ולפרק זמן קצר יותר ולהפך... מינוט סטייק אנטריקוט מהווה גם כבחירה אופטימאלית עבור כריכים – כאשר, מי שרוצה להכין כריך מושלם, יוכל לזלף על הסטייק שמן זית, למרוח מלח גס ופלפל שחור, לצרוב את הסטייק ולהכניס ללחמנייה, פיתה או לג'פטה עם חרדל, מיונז וירקות לבחירה. כאן חשוב לציין, כי מרבית המתכונים למינוט סטייק, הינם פשוטים ומהירים להכנה – אך בו זמנית גם מתאפיינים בטעמים נהדרים.
טיפ מהשף
מה מאפיין פילה בקר?
אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר
כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.
טיפ מהשף
"העקרון שמנחה אותנו במינוט סטייק אנטריקוט הוא "זמן קצר אבל מקסימום טעם", לכן מה שהכי חשוב כאן הוא השליטה שלנו בטמפרטורה. מחממים מחבת אבל לא מביאים להלהטה כדי שהסטייק יקבל מכת חום, משחימים כ-2-3 דקות על צדד אחד והופכים לצד השני לעוד 2 דקות ומגישים מיד."
השף מאיר אדוני
The information below is required for social login
כניסה
ליצור חשבון חדש