רוסט נתח אנטריקוט
רוסט נתח אנטריקוט

רוסט נתח אנטריקוט

כרישה צלויה, תפוחי אדמה, אספרגוס ירוק, תרד בלאדי, ביצה רכה ורמולד חרדל, שום וירוקים של אביב ישראלי

 

מצרכים (6 סועדים):

 

נתח אנטריקוט במשקל 2.5 ק"ג

1 ראש שום מפורק לשיניים קלופות

2 כפות חרדל

1 כף מלח ים

1 כף פלפל שחור גרוס

5 ענפים של רוזמרין (רק העלים) קצוץ דק

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

 

להגשה:

3  יחידות כרישה שטוף וללא החלק הירוק הסיבי (הצד העליון הגס)

6  תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לאצבעות של 7 ס"מ אורך על 3 ס"מ רוחב

צרור אספרגוס ללא הרבע התחתון (החלק הסיבי) חלוט כדקה במים רותחים מעט מומלחים ומצונן מיד במי קרח

חופן גדול של עלי תרד בלאדי (טורקי), מאודה סמוך להגשה עם מעט שמן זית ומעט מלח

6 ביצים שבושלו במים רותחים מומלחים כ-6 דק ואז צוננו מיד במי קרח

 

לרמולד:

2 כפות חרדל

3 חלמונים

1 כף חומץ תפוח

1 כף צלפים מוחמצים

3 שיני שום

צרור פטרוזיליה

צרור רוקט

חופן עלי טרגון

1 כוס שמן קנולה

1/4 כוס מים קרים

מלח לפי טעם

 

אופן ההכנה:

 

רוסט אנטריקוט:

יוצרים 7 חתכים בנתח הבשר עם סכין צרה ונועצים פרוסת שום בכל חתך

מורחים את הנתח בחרדל, מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין ומניחים ללילה במקרר.

לפני ההכנה מוציאים את הנתחם כדי שיגיעו לטמפרטורת חדר, בערך כשעה.

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מניחים את נתח הבשר על תבנית עם רשת מעל (כך שהבשר לא בא במגע עם התבנית).יוצקים את שמן הזית מעל הבשר וצולים כ-20 דקות.

מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים כחצי שעה נוספת.

מוציאים את הנתח, עוטפים בנייר כסף ומניחים למנוחה כ-20 דקות.

רמולד:

מכניסים את כל החומרים מלבד השמן והמים למעבד מזון ומעבדים.

מזלפים את השמן עד לקבלת מרקם קרמי. "פותחים" עם המים הקרים ע"י הוספה איטית של המים.

מאזנים במעט מלח ושומרים להגשה.

ירקות להגשה:

מתבלים את הכרישה בשמן זית, מלח ופלפל, עוטפים בנייר כסף וצולים בתנור כשעה בחום של 200 מעלות. מוציאים, מצננים, חוצים את הכרישה לאורך ושומרים להגשה.

תפוחי אדמה:

צורבים את אצבעות תפוחי האדמה במחבת עם שמן זית ומעט מלח עד למצב מוכנות והזהבה כ7- דקות.

להגשה:

מניחים את הירקות בתבנית צלייה, מתבלים במעט שמן זית וצולים ב-200 מעלות לחמש דקות.

פורסים את נתח האנטרקוט לפרוסות דקות ומניחים לצד הירקות. מתבלים במיצי הצלייה ומניחים כף רמולד ליד.

רוסט אנטריקוט