רצועת אסאדו טרי

רצועות אסאדו חתוכות עם העצם, מצוין לבישול ארוך או תבשילי קדירה

129.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

נתח אסאדו חתוך לרצועה של 800 גרם ומוכן לשימוש

צורות הכנה


רצועת אסאדו עם עצם במשקל של 800 גרם. מצויינת לבישול ארוך או לתבשילי קדירה, העצם מעניקה טעמים ייחודיים לתבשילים והבשר הופך נימוך ורך עד שהוא נופל מן העצם. 

 

הסיפור של אסאדו

זה לא סוד שאסאדו הוא אחד מהנתחים האהובים ביותר על הישראלים. ישראלים רבים בוחרים לשלב אותו בכל חגיגה, בין אם זה מנגל של יום העצמאות, כמנה עיקרית בחגיגות יום הולדת או סתם כשהם רוצים להתפנק עם האנשים שחשובים להם.

במקור, המילה הספרדית "אסאדו" באה לתאר שיטת בישול בה הבשר נמצא במגע ישיר עם אש הבישול מבלי כלים מתווכים כמו מחבת או סירים. בישראל אימצנו את המילה "אסאדו" בשביל לתאר את הנתח עצמו, שנקרא נתח מספר 9 או נתח קשתית.

נתח הקשתית ( אסאדו ) הוא נתח שומני מאוד, מלא סיבים והוא מתאפיין בטעמי בשר חזקים. הקצבים לוקחים את הנתח ממקום מרכזי בגוף של הפרה, במקום שבין הרגל הקדמית שלה לבין בית החזה. במרבית המקרים הנתח מגיע עם עצם ארוכה בתוכו, אותה הקצב שלנו יסיר עבורכם בעת הרכישה.

 

כיצד להכין אסאדו?

ישנן כמה שיטות בישול מקובלות להכנת אסאדו אבל תנו לנו לתת לכם כלל ברזל אחד – לא משנה מהי שיטת הבישול שאתם משתמשים בה, אל תערבבו המון טעמים בבשר. אסאדו יוצא בצורה הטובה ביותר כשהוא מתובל בעדינות בעזרת עלי תבלין כמו רוזמרין, טימין ועוד. תמיד תוכלו להכין מרינדה עדינה שתחמיא לנתח שלכם.

אחת מהשיטות הטובות ביותר ליצירת נתח אסאדו מושלם היא בישול שלו בתוך תבשיל קדרה או בתהליכי בישול ארוך. תוכלו לבשל את הנתח יחד עם ירקות השורש האהובים עליכם, בין אם זה בתנור ובין אם זה בסיר עד שהנתח יהפוך לרך ונימוח כמו שאנחנו אוהבים.

אפשרות בישול נוספת היא בישול במעשנה. מי מכם שיש לו מעשנה בבית יוכל להנות מבשר מעושן ומיוחד מאוד.

דרך שלישית בה תוכלו להכין את האסאדו שלכם היא בישול בסו – ווויד. צורת בישול זו אמנם לוקחת יותר זמן אך היא יכולה להוציא מהאסאדו טעמים ומרקמים שלא הכרתם.

 

 

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"למרות שרצועות אסאדו בהחלט ניתן לעשות על האש, בישול ארוך או בישול איטי בחום נמוך עם נוזלים טובים לו משום שהם מסייעים לרקמות השומן והחיבור בתוכו להימס ומתקבל בשר רך ועסיסי."

השף מאיר אדוני

רעיונות למתכונים שעושים חשק

6 סוגי בשר למעשנה - הצלחה בטוחה

עישון בשר ביתי הולך ותופס תאוצה. התוצאות הנהדרות שלא דורשות התמקצעות רבה, אלא רק מעשנה טובה, קורצות לרבים וטובים. אז איזה נתחים מתאימים לעישון ביתי? אספנו לכם את כל ההמלצות השוות והטעימות לסוגי הבשר למעשנה
לעוד מתכונים
חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-17:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-17:00. 02-9906886