6 סוגי בשר למעשנה - הצלחה בטוחה

6 סוגי בשר למעשנה - הצלחה בטוחה

נדמה לפעמים שעישון ביתי של בשרים הוא סוד פחות שמור ממה שחשבנו. לא עוד מיסתורין אפוף עשן (ראיתם מה עשינו כאן?) אלא חובבים רבים שמתמקצעים בעישון נתחי בשר בבית. לא צריך חצר גדולה, אפילו מרפסת רחבת ידיים תספיק להעמיד מעשנה קטנה ולצאת לדרך. 

למרות שמה, המעשנה לא מייצרת עשן רב כמו המנגל, כך שלא צפויים ריבים עם השכנים. התוצאה, באופן לא מפתיע, שווה את זה ובגדול. כל מה שנדרש זה קצת סבלנות, גחלים בטמפרטורה מבוקרת, שבבי עץ שיעניקו שפע של טעמים ייחודיים והתוצאה - נתחים נימוחים בטעמים מופלאים שגורפים מחמאות מכל עבר. אין מה לחשוש מעישון בשרים, אבל חשוב להכיר את הבשרים הכי מתאימים למעשנת כי הם חלק חשוב בהצלחה. מעשנה טובה תעשה עבורכם את מרבית העבודה ותהפוך אתכם למקצוענים תוך זמן קצר, תגידו לאורחים שהם יכולים להביא את היין וזהו. 

 

בשר למעשנת: אסור להתפשר – רק נתחים מובחרים ואיכותיים

הנתחים לעישון כמובן חייבים להיות מבית טוב – זה הסוד הכי חשוב לעישון טוב. אף אחד לא רוצה להזמין אורחים, לתבל באהבה (לפעמים אפילו יממה מראש) לעשן ולטפל בנתח בשר במשך שש או שמונה שעות, רק כדי לגלות שהתוצאה לא מספקת או אפילו ירודה והכל בגלל איכות הבשר. הפיתרון פשוט - קצביה טובה ומוכרת, אנשי מקצוע שיודעים לטפל בבשר ומבינים עניין וכמובן נתחים מובחרים, מקומיים וטריים. כל אלו הם הכרח שאי אפשר לחרוג ממנו ואגב טיפ חשוב: לא להתבייש לשאול, קצב טוב ישמח לענות. עם זאת חשוב להצטייד בידע ולכן אספנו עבורים את סוגי הבשרים המומלצים למעשנת מבית חוות הבוקרים:

 

אסאדו רבותיי, אסאדו במעשנה

בואו נתמקד בנתחים. עישון בשר מתבצע בחום נמוך, בטח ביחס למנגל הלוהט. באזורי ה-80 מעלות ועד 130 מעלות בלבד. בחום הנמוך הזה, השומן לא מתבשל, כך שגושי שומן מובחנים יצאו קשים ולא לעיסים.  אם בחרתם בנתח אסאדו (הידוע גם בשמות קשתית, או שפונדרה), עבודת קצבות טובה תסיר את חלקי שומן המיותרים ולא תשאיר לכם עבודה בבית. נסתפק בשומן המשויש בבשר עצמו, הוא נותן את הטעם. התוצאה של אסאדו במעשנה היא בשר רך, עסיסי במיוחד ובעל טעמים עמוקים. מעדן של ממש. 

 

סינטה במעשנה - עולם חדש מופלא

סינטה הוא נתח נהדר לעישון. הוא מגיע מהחלק האחורי של הבקר, צמוד לעמוד השדרה. נתח חלק ורך במיוחד שאינו מכיל שומן רב מצד אחד, אך עדיין מאוד עסיסי ומכיל טעמים רבים. הוא בעל ציפוי שומן במעטפת העליונה בלבד שניתן להסיר בקלות גם ביד לא מקצועית, לפני או אחרי העישון. 

 

בריסקט במעשנה 

חזה בקר עם עצם, או בריסקט במעשנה לא דומה לשום חזה בקר שאכלתם קודם – הוא נפלא לעישון. מדובר בנתח קדמי שמכיל טעמים עמוקים וחזקים במיוחד. הוא מגיע עם עצם, כך שחשוב לחשב את משקלה אם אתם מתכננים ארוחה. כלומר לא תקבלו בסופו של דבר את אותה כמות בשר לסועד כמו שיתקבל נניח מנתח סינטה באותו המשקל. אפשרי גם פה להסיר את השומן לאחר הצלייה וביתר קלות. תוכלו לעשן אותו ולקבל קורנדביף נהדר וממנו להתקין כריכים של בשר קר, אך לוהטים במיוחד בטעמם להמשך השבוע. 

 

שחקו אותה עם מכסה אנטריקוט במעשנה

נעבור למכסה האנטריקוט, נתח למביני עניין. נתח שומני כשבעישון ארוך השומן יתפרק ממנו, עוד חלק בבקר שמעשנה תעשה איתו נפלאות שלא תקבלו כמעט בשום צורת צלייה אחרת. בקיצור- מעדן ייחודי שלא כולם מכירים. 

 

התותח הכבד – רוסטביף אנטריקוט במעשנה לפינוק המושלם

רוצים להרשים את האורחים? תכינו רוסטביף אנטריקוט. אצלנו הוא מגיע נקי, שלם וקשור בחוט, מחכה רק לתבלינים שלכם וקדימה למעשנה. נתח שמשוייש באופן מרהיב, לא פחות. מכיל טעם בשרי עמוק במיוחד, עשיר ועסיסי.  

 

אונטריב במעשנה: כמו ארוחת המבורגרים רק הכי מיוחדת שיש ובקלות

נעבור לאונטריב (צלעות) נתח שחייב מעשנה, או בישול ארוך והתוצאה מספקת במיוחד. עם תיבול נהדר שכולל נוזלים, תקבלו אונטריב במעשנה נימוח ומתפרק. לאחר שתפרידו אותו לסיבים דקים, תוכלו להחזיר אותו לנוזלים הטעימים שהוא עושן בהם ולהתקין ארוחה מפוארת ובקלות לסועדים רבים תוך זמן קצר. המצרכים הדרושים – לחמניות המבורגר וכל הירקות המקובלים. רק במקום הקציצה, בשר רך מלא בטעמים.