מכסה אנטריקוט

השריר שעוטף את האנטריקוט הנמצא בין הצלעות לסינטה, בעל מעטפת שומן גדולה יחסית

 
89.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

קרניבורים אמיתיים מכירים את מכסה האנטריקוט, נתח שומני יחסית שבקצהו רקמת חיבור. מתאים גם לבישול ארוך בו מתפרק השומן וגם לטחינה של המבורגרים וקבבים.

צורות הכנה

נתח שומני, סיבי ומעט קשה שמתאים מאוד לבישול ארוך יחסית בנוזלים

 

הסיפור של מכסה אנטריקוט

מכסה אנטריקוט הוא אחד הנתחים הפחות מוכרים מעולמות הבשר האדום, אבל אנחנו יודעים שכל חובב בשר יתאהב בו ברגע. אם תהיתם מהי משמעות שמו של הנתח וודאי לא תופתעו לגלות שהוא נקרא על שם ה"תפקיד" שהוא מבצע. הנתח הוא למעשה השריר ש"מכסה" את נתח האנטריקוט המוכר והאהוב, מה שנותן לו מספר מאפיינים מיוחדים מאוד.

מכסה האנטריקוט מתאפיין ברמת שומן מאוד גבוהה בהשוואה לנתחים אחרים. יש בבשר עצמו לא מעט שומן ובנוסף יש גם מעטפת שומן על כל הנתח. שריר מכסה האנטריקוט הוא אחד השרירים הפעילים ביותר אצל הפרה, מה שאומר שמדובר בשריר חזק ובנתח שכיף ללעוס.

 

כיצד להכין מכסה אנטריקוט?

ישנן שתי דרכים עיקריות להכנת מכסה אנטריקוט, הראשונה מבניהן היא בישול ארוך בתנור או במעשנה. כמויות השומן הגבוהות הקיימות בנתח הופכות אותו לאידיאלי לבישולים ארוכים. המלצה שלנו? אל תעמיסו על מכסה האנטריקוט שלכם עם תבלינים שונים ומרינדות כבדות, תנו לו לדבר בעד עצמו. כדאי גם לדעת כי עשבי תבלין מחמיאים מאוד לנתח הזה. אנחנו מזמינים אתכם לתבל את הנתח שלכם בכמויות יפות של מלח ופלפל לפני שאתם שולחים אותו לתנור או למעשה שלכם, שם הוא יישאר למשך זמן רב עד שהוא יהפוך לרך ונעים.

במידה ואתם מבשלים מכסה אנטריקוט בתנור או במעשנה חשוב שתתנו לבשר זמן בישול ארוך במיוחד. זמן של כ-4 שעות בישול רציפות יעניקו לכם בשר רך ועם טעם מיוחד שמעניק לו השומן שלא תמצאו בנתחים אחרים. לאחר הבישול כדאי לפרוס את הבשר לפרוסות יפות שיהיה לכם כיף לאכול עם האנשים שחשובים לכם.

דרך נוספת שבה ניתן לבשל ולהכין מכסה אנטריקוט היא דרך ששמורה לבשלנים ההרפתקנים שביניכם – טחינה. אתם קוראים נכון, טחינה. ישנם לא מעט אנשים שמשתמשים במכסה אנטריקוט כחלק מהותי בתערובת הבשר הטחון שלהם על מנת לייצר סוגי מאכלים רבים, בעיקר המבורגרים או קבבים. השומניות הגבוהה של הבשר הופכת אותו למושלם עבור סוג המנות האלה, ובישול נוסף שלהם יהפוך ברגע למנה מגרה שכולם ירצו ממנה ביס.

 

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"מכסה האנטריקוט הוא נתח שמתאים בעיקר  לבישול ארוך או לטחינה לקבלת מוצרים איכותיים, כמו קבב או המבורגרים."

השף מאיר אדוני

חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886