תבשיל אוסובוקו בסיר אחד | רוני כהן
תבשיל אוסובוקו בסיר אחד | רוני כהן

תבשיל אוסובוקו בסיר אחד | רוני כהן

מרכיבים:

3 מארזים של אוסבוקו עגלה טרי חוות הבוקרים (1.8 ק"ג)
15 תפוחי אדמה קטנטנים
10 בצלי שאלוט
8 פרוסות מח עצם (בערך 2 ק"ג)
2 ראשי שום חתוכים לחצי
1 כפית שטוחה מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כף פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
3 גבעולי טימין
1/5 כוס יין לבן
מים

מחממים תנור ל180 מעלות.
במקביל מחממים סיר שטוח עם כמה כפות שמן זית ומטגנים את פרוסות האוסובוקו 2 דקות מכל צד.
מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
באותו סיר מניחים ע״פ הסדר- תפוחי אדמה, בצלים, מח עצם, נתחי האוסובוקו המטוגנים ושום.
מוסיפים מלח, פלפל, פלפל אנגלי, עלי דפנה, טימין ומעל הכל שופכים את היין הלבן.
מוסיפים מים שיכסו הכל, מניחים נייר אפייה, מכסים במכסה ומכניסים לתנור ל3 שעות.

אפשר להכין את התבשיל מראש ולבשל עוד כחצי שעה לפני ההגשה. 

סרטון מלא של המתכון מופיע בעמוד האינסטגרם של חוות הבוקרים