שניצל עגלה וינאי עם סלט תפוחי אדמה | רוני כהן

לשניצלים:


מארז 1/2 ק"ג שניצל עגלה
- צלחת עם 1 כוס קמח
- קערה שטוחה עם 3 ביצים, 1 כפית מלח, 1 כפית חרדל דיז׳ון.
- קערה שטוחה עם 2 כוסות פירורי לחם מוזהבים, 1 כפית צ׳ילי גרוס, 1 כפית מלח.
מצפים את השניצל בקמח, בבלילת הביצים ומעבירים לפירורי הלחם, מהדקים טוב טוב (הופכים כמה פעמים לכל כיוון ומהדקים היטב) ושמים במקרר לכ20 דקות, בינתיים מכינים את הסלט, מוציאים מהמקרר ומטגנים בשמן בגובה של כ3 ס״מ עד שמזהיב.

לסלט תפו״א:


1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיונז
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כפית חרדל דיז׳ון
מערבבים טוב ומוסיפים:
3 כפות קורנישונים/ מלפפונים חמוצים חתוכים דק
1/4 בצל סגול פרוס דק
1 כף עירית קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ גס
קוביות תפוחי אדמה מבושלים (מ3 תפוחי אדמה בינוניים)

 

בתאבון!