צלע עגל עם ירקות ירוקים
צלע עגל עם ירקות ירוקים

צלע עגל עם ירקות ירוקים

מצרכים (6 סועדים):

6 יחידות צלע עגל במשקל 400-500 גרם כל אחת

3 ענפי רוזמרין

מלח ים

פלפל שחור גרוס

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

 

להגשה:

3 צרורות אספרגוס ירוק ללא השליש התחתון

2 שיני שום

חופן כרוב ניצנים חלוט כ-2 דקות במים חמים וחצוי

חופן נדיב של אפונת שלג

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

מלח ים

פלפל שחור

גרידה מלימון אחד

 

לסלט בצד:

חופן עלי פטרוזיליה ללא הגבעול

חופן עלי סלרי

1 כוס שקדים ירוקים קצוצים גס

1/2 כוס קשיו קלוי קצוץ גס

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 כפית לימון כבוש קצוץ

מלח ופלפל לפי טעם

 

אופן ההכנה:

צלעות עגל: מוצאים את הצלעות מחוץ למקרר כשעה לפני ההכנה.

מורחים את הצלעות היטב בשמן זית, ממליחים ומניחים בצד למנוחה של כ-2 דקות.

במקביל, מחממים מחבת ברזל כבדה(או גריל פחמים) 4-3 דקות על אש גבוהה. מניחים את הצלעות במחבת וצורבים היטב כ-2 דקות על צד אחד, הופכים וצורבים כ-2 דקות על צד שני.

מעבירים את הנתחים למגש גדול מפזרים פלפל שחור משני צדי הצלעות, מניחים ענפי רוזמרין ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, צולים כ-5 דקות ומוצאים. מניחים את הצלעות על קרש חיתוך ונותנים לצלעות לנוח כ6-7 דקות. פורסים את הצלעות לפרוסות ומניחים בצלחות הגשה לצד הירקות הצרובים והסלט.

 

תוספת ירקות: מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית והשום, מטגנים כדקה ומגבירים ללהבה חזקה. מוסיפים את כרוב הניצנים ואפונת השלג, מקפיצים ומטגנים כדקה, מתבלים במלח פלפל מערבבים ומחלקים לצלחות הגשה, מפזרים גרידת לימון ומגישים.

 

סלט: מערבבים את חומרי הסלט בקערה מתבלים ומגישים לצד הצלע.