צלעות עם עצם כשר

צלעות בקר עם עצם, נתח אונטריב חתוך עם עצם החוליה לבישול ארוך ובישולי קדירה
69.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

החיתוך של צלעות בקר עם העצם מאפשר חיזוק של טעמי הבשר בזמן הבישול ומומלץ לתת לו את מלא הזמן לקבלת בשר עשיר בטעמים

צורות הכנה

נתח אונטריב חתוך עם עצם החוליה לבישול ארוך ובישולי קדירה

 

הסיפור של צלעות בקר עם עצם

בחורף הקר, אין מאכלים יותר מנחמים, משביעים וטעימים מאשר תבשילי קדירה למיניהם.
בכדי שתבשילי הקדירה יהיו לא פחות ממושלמים ויתאפיינו בטעמים עשירים ועמוקים, ההמלצה היא להשתמש בצלעות בקר איכותיות.


את התבשילים והמאכלים המבוססים על צלעות עם עצם, אנו פוגשים גם בשולחנות החגים – משפחות רבות בישראל, מכינות מאכלים שונים המבוססים על צלעות בקר, בשולחן ליל הסדר או בארוחת ראש השנה.


צלעות בקר עם עצם, מהוות למעשה נתח אונטריב חתוך עם עצם החולייה, והן מהוות את הבחירה האופטימאלית עבור בישול ארוך ובישולי קדרה.


צלעות בקר עם עצם מוכרות גם בשמות: ריפען, אונטר ריב וצלעות עורף.

 

מה חשוב לדעת על צלעות בקר עם עצם?

נתח זה, ממוקם סמוך לאחד מהנתחים האהובים ביותר על הישראלים, הלוא הוא האנטריקוט, והוא מגיע לכיוון הצוואר.
צלעות בקר עם עצם, נחשבות לנתח עשיר בשומן, ודבר נוסף אשר מאפיין אותם, הוא מרקם שהינו מעט סיבי. ככלל, נתח זה מורכב מ-2 חלקים שונים: חלק אחד הינו רזה ומזכיר במידה מסוימת את המרקם של החזה (יחד עם זאת, הסיבים של חלק זה, הינם קצרים ודקים יותר מאלו של החזה) והחלק השני הינו משויש ושומני יותר, ומזכיר במידה רבה במרקם שלו את האנטריקוט.

כיצד מומלץ להכין צלעות בקר?

צלעות בקר עם עצם, מיועדות בעיקר עבור בישול ארוך ואיטי, כאשר, בזמן ההכנה, העצם למעשה מתנתקת מהצלע – כך שמי שמעוניין בכך, יוכל להוציא אותה בקלות.
צלעות בקר מהוות כאמור, כבחירה האופטימאלית עבור תבשילי קדירה ועבור חמין – השימוש בנתח זה בחמין, מייתר את הצורך להשתמש בעצמות מח.
הן יכולות להתאים לצלייה ארוכה בנתחים גדולים, ניתן גם לחתוך אותם לקוביות ולבשל אותם בנוזלים (כחלק ממרקים ובתבשילים מסוגים שונים) – ניתן למצוא בקלות, עשרות רבות של מתכונים אהובים אשר מתבססים על צלעות בקר עם עצם.

כמובן, שבכדי ליהנות מהטעמים העשירים של צלעות בקר עם עצם, חשוב לבחור את הנתחים בקפידה ולוודא שאתם לא מתפשרים על פחות מהאיכות הגבוהה ביותר האפשרית – וכאן כאמור, אנחנו ב"חוות הבוקרים" נכנסים לתמונה.

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"צלעות בקר עם עצם הוא נתח מושלם לחמין שמייתר את השימוש בעצמות מח ונותן אפקט נפלא לכל תבשיל קדירה ובבישול ארוך בכלל. בזמן ההכנה, העצם תתנתק ובהחלט אפשר להוציא אותה לפני ההגשה."

השף מאיר אדוני

חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886