סלט חזה עוף אסייתי של מאיר אדוני
 סלט חזה עוף אסייתי של מאיר אדוני

סלט חזה עוף אסייתי של מאיר אדוני

מאיר אדוני

 

המצרכים (ל-6 סועדים):

6 יח' חזה עוף
מלח דק לפי טעם
3 כפות שמן חמניות
3 יח' חסה אייסברג מפורקות לסירות
1/2 פומלה, מפורקת לפלחים
1/2 כוס ליים או לימון סחוט טרי
1/4 כוס רוטב סויה (לשומרי קטניות יש סויה מיוחדת)
2 כפות סוכר דקלים מגורר או סוכר חום
1/2 ראש שום ירוק טרי, קלוף ופרוס דק
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
2 יח' צ'ילי אדום, פרוס דק
2 ענפי לימון גראס, קצוצים דק
2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
חופן עלי בזיליקום, קרועים ביד
חופן עלי נענע, קרועים ביד
חופן עלי כוסברה, קרועים ביד

להגשה -
3 כפות בוטנים קלופים וקלויים (לשומרי קטניות אפשר להחליף בקשיו)
3 כפות צ'יפס קוקוס
 
אופן ההכנה:
 
להכנת העוף - מתבלים את חזה העוף במלח דק ומעט שמן חמניות ומניחים כ-5 דקות על סיר אדים (סיר קוסקוס או סיר אידוי אסייתי).
  1. מצננים בצד בטמפרטורת החדר ומפרקים את החזה עוף לרצועות דקות בידיים או בעזרת מזלג.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המנה, מתקנים תיבול ומניחים ב"קערות" החסה. מפזרים מעל את הבוטנים והקוקוס ומגישים מיד.