סיר ישראלי – תבשיל פרגיות פריקה ובצלים בסיר אחד | מאיר אדוני
סיר ישראלי – תבשיל פרגיות פריקה ובצלים בסיר אחד | מאיר אדוני

סיר ישראלי – תבשיל פרגיות פריקה ובצלים בסיר אחד | מאיר אדוני

מצרכים:

מארז 1 ק"ג פרגיות טריות של משק ארצי ללא אנטיביוטיקה והורמונים

כף מלח

כפית פלפל

10 יחידות בצלי שאלוט חצויים או יחידה אחת של בצל סגול גדול חתוך גס

3 שיני שום

500 גרם פריקה

כפית בהרט

800 מ"ל מים רותחים 

אופן ההכנה:


- בסיר רחב צורבים את הפרגיות של משק ארצי משני הצדדים עד להזהבה (גם אם לא מוכן מבפנים).


- נתבל במלח ופלפל שחור תוך כדי הצריבה ונוציא לצלחת בצד.


- באותו הסיר נחמם שמן זית ונוסיף בצלצלי שאלוט ופריקה עד להזהבה. נוסיף את השום והתבלינים ונערבב.


- נוסיף מים רותחים לסיר ונבשל עם מכסה כ-25 דקות על אש נמוכה או עד שהפריקה סופג את כל הנוזלים.


- לאחר שנוריד מהאש, נעטר בבצל ירוק קצוץ וזילוף קל של שמן זית.