ביצה סקוטית (סטייל קלופס)

מצרכים (4 סועדים):

4 ביצים (גודל L) מבושלות במים רותחים עם מעט מלח ומעט חומץ (מקל על הקילוף) כ-6 דקות. להעביר מיד לצינון במי קרח, לקלף ולשמור בקירור.

 

למעטפת העוף:

2 יחידות חזה עוף טחון דק

1 ביצה

4 כפות שיבולית שועל

1 כפית חרדל דיז'ון חלק

1 כף טימין טרי (עלים בלבד)

מלח פלפל

 

לציפוי:

2 כוסות פירורי לחם

1/2 כוס קמח

2 ביצים טרופות

1 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

 

להגשה:

חרדל

מלפפון חמוץ קצוץ

טרגון קצוץ

בצל ירוק

צנוניות

שומר פרוס

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את חזה העוף ויתר החומרים. עוטפים בעדינות כל ביצה בתערובת. מניחים כחצי שעה במקרר. מגלגלים את הביצה בקמח, מעבירים לביצה הטרופה ומשם לפירורים. חוזרים על התהליך שוב כדי ליצור ציפוי כפול ומטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות למשך 4 דק. מספיגים ומגישים לצד הירקות והחרדל.