ראמן יהודי עם קניידלך של מאיר אדוני
 ראמן יהודי עם קניידלך של מאיר אדוני

ראמן יהודי עם קניידלך של מאיר אדוני

 
המצרכים:
 
למרק העוף -

1 יח' עוף שלם
2 יח' בצל לבן, קלוף וחצוי
3 גזרים שטופים היטב וחתוכים למקטעים גדולים
3 גבעולי סלרי גבעולים או חצי שורש סלרי
1 יח' כרישה שטופה היטב וחתוכה למקטעים
1/2 ראש שום ירוק טרי
3 כפות שורש ג'ינג'ר, חתוך גס
1/2 כוס פטריות שיטאקי מיובשות
1/2 צרור בצל ירוק, קצוץ גס
3 עלי דפנה
1/4 כוס רוטב סויה
לקניידלך עוף -
280 גר' קמח מצות דק
350 גר' מים רותחים
4 ביצים
70 גר' שמן חמניות
450 גר' חזה עוף טחון דק או מעובד במעבד מזון
15 גר' מלח דק
3 גר' פלפל שחור טחון דק
 
להגשת המרק -
 
6 ביצים רכות שבושלו כ-7 דקות מרגע הרתיחה וצוננו מיד במי קרח, נקלפו ונשמרו בקירור עד להגשה
חופן פטריות שמפניון
חופן פטריות שיטאקי טריות
חופן פטריות מלך היער שניפרסו דק לאורך וניצרבו כדקותיים מכל צד במחבת עם מעט שמן
ראש ברוקולי שפורק לפרחים ונחלט במים מעט מומלחים כ-3 דק וצונן מיד במי קרח
צרור נבטים
3 עלי אצת נורי חתוכים
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
3 גבעולי לימון גראס, פרוסים דק
2 יח' צ'ילי מתוק, פרוס דק
 
 
אופן ההכנה:
  1. להכנת המרק - מניחים את העוף השלם בסיר גדול, ממלאים במים קרים ומביאים לרתיחה של 3 דקות.
  2. שופכים את המים, מוסיפים את יתרת החומרים, ממלאים את הסיר ב-3 ליטר מים קרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מקפים מהסיר שאריות קצף בעזרת מצקת ומבשלים כשעה וחצי. מצננים ומסננים. את בשר העוף ניתן לפרק לחתיכות ולשלב בסלט קר או בכל דבר אחר. שומרים את הנוזל להגשה.
  3. להכנת הקניידלך - מניחים בקערה את קמח המצות, יוצקים עליו את המים הרותחים, מערבבים ומוסיפים מיד את הביצים והשמן.
  4. מוסיפים את חזה העוף ומתבלים במלח ופלפל. מצננים כשעה ויוצרים כדורים קטנים בעזרת ידיים רטובות מעט.
  5. מבשלים כרבע שעה בסיר מים רותחים מעט מומלחים. מצננים ושומרים להגשה.
  6. להגשה - מניחים את כל המרכיבים בקערת הגשה ויוצקים מעל את המרק, לאחר שהבאנו אותו לרתיחה ומגישים מיד.