קונכיות כבד קצוץ | ארז שאול
קונכיות כבד קצוץ | ארז שאול

קונכיות כבד קצוץ | ארז שאול

כבד קצוץ בקונכיות טורטייה
(מתאים לכמות של 30 תחתיות)


מצרכים:
- חצי קילו כבד עוף טרי 
- ⁠3 ביצים קשות
- ⁠1 כף רסק תפוחים
- ⁠1 כף סילאן
- ⁠2 בצלים קצוצים
- חבילת טורטיות
- לעיטור: ריבת אוכמניות/ בצל/ פירות יער
- ⁠תבנית שקעים

אופן הכנה:
- שוטפים היטב את הכבד.
- מניחים את הכבד על גבי רשת ומפזרים מעליו מלח על מנת שכל הנוזלים יצאו מהכבד. משאירים למשך 20 דקות ואז שוטפים ומייבשים היטב.
- בזמן שהכבד על המסננת, מטגנים את הבצלים עד להזהבה ושומרים בצד.
- ⁠באותה המחבת מטגנים את הכבד ולאחר מכן מצננים אותו.
- מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים חוץ מהריבה ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. אני ממליץ לא לטחון יותר מידי.
- ⁠מוסיפים מלח במידת הצורך, לאחר הערבוב.


להכנת הקונכיות:
- חותכים לפי המספר הרצוי את הטורטייה באמצעות חותכן עגול בגודל המתאים.
- ⁠מניחים כל עיגול מעל שקע בתבנית שקעים ומוחצים אל תוך השקע.
- ⁠ניתן לרסס מעט שמן.
- ⁠מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות בחום של 170 מעלות.