קציצות בשר עגל בירוקים של מאיר אדוני
קציצות בשר עגל בירוקים של מאיר אדוני

קציצות בשר עגל בירוקים של מאיר אדוני

המצרכים:
 
לקציצות
1 ק"ג בשר אונטריב טחון בינוני
150 גר' קמח מצות רגיל
2 ביצים 1/2 בצל לבן, קצוץ דק
3 שיני שום טרי, קצוצות דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1/2 כוס שמן חמניות
1/2 כוס מים קרים
1 כפית בהרט
1 כפית קינמון
1 כפית ראס אל חנות
1/3 כפית אגוז מוסקט
1 כפית סודה לשתייה
 
לתבשיל מנגולד
3 צרורות עלי מנגולד, מופרדים לגבעולים ועלים (זה נשמע הרבה אך לאחר בישול ארוך הכמות שנשארת היא 20 אחוז)
1/2 ראש שום טרי פרוס דק
1/2 כוס שמן חמניות
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפיות כמון
מלח ופלפל לפי טעם
 
להגשה
1 צרור אספרגוס ירוק ללא השליש התחתון, חלוט כ-2 דקות במים רותחים מעט מומלחים ומצונן מיד במי קרח
2 חופנים שעועית ירוקה (לאוכלי קטניות), חלוטה כ-2 דקות במים רותחים מעט מומלחים ומצוננת מיד במי קרח
1 כוס פולי פול ירוק טרי (לאחר שהוצאנו מהתרמיל), חלוט כ-2 דקות במים רותחים מעט מומלחים ומצנון מיד במי קרח
2 ראשי שום טרי מפורק לשינים חלוט כ-10 דקות במים רותחים חופן שקדים ירוקים חופן עלי קייל מוקפצים כדקה במעט שמן זית
1/2 כוס שמן זית
מיץ לימון משני לימונים
פרחי חרדל (השדות בכל המדינה מלאים בהם, פריחה צהובה)
 
אופן ההכנה:
  1. להכנת קציצות - מערבבים בקערה את כל החומרים ומניחים כשעתיים במקרר. יוצרים בעזרת ידיים רטובות קציצות ומניחים במחבת חמה עם מעט שמן זית למשך כשתי דקות, עד להזהבה מכל צד. מצננים ושומרים להגשה. בהגשה מחממים מעל תבשיל המנגולד.
  2. להכנת תבשיל מנגולד - קוצצים את גבעולי המנגולד. מחממים סיר רחב עם שמן, מוסיפים את הגבעולים הקצוצים ואת השום הפרוס ומאדים עם מכסה סגור כ-10 דקות, תוך כדי עירבוב.
  3. מוסיפים את עלי הסלק החתוכים ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כחצי שעה, מתבלים ושומרים להגשה.
  4. להגשה - מחממים את הקציצות מעל גבי תבשיל המנגולד כ-5 דקות.
  5. מפזרים מעל את יתר הירקות ומבשלים כשתי דקות נוספות, בוזקים את שמן הזית, את מיץ הלימון, מפזרים את עלי החרדל ומגישים מיד.

אונטריב