פרגיות צלויות בלימונים

מצרכים (4 סועדים):

לפרגית:

8 יחידות סטייק פרגית

1/2 כוס מחית לימונים כבושים

2 שיני שום כתושות

1 כף זרעי כוסברה

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית

 

לפריקי:

2 כוסות פריקי

1 בצל קצוץ דק

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 כפית בהרט

2 כפיות מלח

 

לגזרים:

6 גזרים צבעוניים שטופים היטב וחצויים לאורכם

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 ענף רוזמרין

1 שן שום

1 כף דבש

מלח פלפל לפי טעם

 

לסלסה וורדה:

1/4 כוס פיסטוק קלוי וקצוץ

צרור פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)

צרור בזיליקום קרוע גס (עלים בלבד)

1 כפית שבבי צ'ילי (flakes) 

1 שן שום קלופה

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

גרידה מלימון אחד ותפוז אחד

1 כף חומץ תפוחים (או כל חומץ אחר)

מלח ופלפל שחור לפי טעם

 

להגשה:

צרור תרד 

שקד טבעי קלוף

 

אופן ההכנה:

לפרגיות: משרים את הפרגיות בלילה במקרר בלימונים שום ושמן הזית. לפני הצליה יש לפלפל ולהמליח ואז לצלות במחבת גריל או בתנור כ-10 דק בחום בינוני.

לפריקי: מאדים את הבצל בשמן הזית כדקותיים, מוסיפים את הפריקי ומתבלים בבהרט, במלח ובמעט פלפל. מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות. סוגרים את האש ומשאירים סגור ל-10 דקות נוספות.

לגזרים: מניחים את הגזרים בתבנית צלייה. מתבלים וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה.

לסלסה וורדה: מכניסים את כל החומרים לבד מהשמן והחומץ במכתש ועלי וכותשים למחית (ניתן גם במעבד מזון). מערבבים עם הפיסטוק, החומץ והשמן ומתבלים בגרידות, במלח ובפלפל.

 

להגשה מאדים את התרד במעט שמן זית, מלח ופלפל. מגישים את הפריקי עם השקדים הקלופים, התרד, הגזרים, הפרגיות והסלסה.