כבדי עוף על סלט נקטרינות
כבדי עוף על סלט נקטרינות

כבדי עוף על סלט נקטרינות

מנה ראשונה ויפהפייה של כבדי עוף על מצע צבעוני של פירות ועלים ירוקים 

 

חומרים:

500 גרם כבד עוף נקי

300 גרם נקטרינות חתוכות לשישיות

200 גרם תאנים טריות חתוכות לרבעים

4 יחידות אנדיב מפורקות לעלים

100 גרם מחית פיסטוק טבעי (לא מתוקה)

50 גרם פיסטוק קלוף וקלוי, קצוץ גס

50 גרם רוטב תמרהינדי

50 גרם ג'ינג'ר טרי

4 כפות דבש (2 כפות לתיבול הכבדים ושתי כפות לוינגרט)

1 כפית שבבי צ'ילי (צ'ילי פלייקס)

1/2 כוס שמן זית

¼ כוס (60 מ"ל) ברנדי / קוניאק

2 כפות עלי תימין טרי

חופן עלי בזיליקום

ירוקים: ריגלה, רוקט, חרדל, מיזונה (מה שמוצאים)

מלח ים לפי טעם

פלפל שחור גרוס לפי טעם

 

 

אופן הכנה:

 

הכנת טחינת פיסטוק: בקערה עמוקה מערבבים את מחית הפיסטוק עם מים קרים עד לקבלת מרקם עדין ורך, ממש כמו של טחינה.

 

הכנת הוינגרט: מכניסים לקערה את התמרינדי, הדבש, הג'ינג'ר, הצ'ילי, המלח, הפלפל ושמן הזית, מערבבים ושומרים בצד.

 

הכנת הכבדים: מתבלים את הכבדים במעט שמן זית, מלח ופלפל וצולים על גריל עד לרמה של כ-70% עשייה. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית וממשיכים לצלות את הכבדים כ-30 שניות נוספות. יוצקים בזהירות את הקוניאק ומטים מעט את המחבת כדי שהלהבה תדליק את האלכוהול החם. ממתינים שהלהבה תדעך ומתבלים בדבש ותימין. מורידים למגש קר כדי לעצור בישול וחותכים כל כבד לשני חצאים.

 

ההגשה:

מזלפים את קרם הפיסטוק בתחתית הצלחת, ומסדרים מעל ביד חופשית את הנקטרינות, התאנים, האנדיב, הכבדים ושלל הירוקים. כדי ליעל את ההכנה אפשר להכין את הצלחות לפני הכנת הכבדים. מתבלים במעט מלח ופלפל, בוזקים פיסטוק קצוץ, מזליפים את הוינגרט ומגישים מיד.