חזה עוף במשרה סויה דבש ושום של השף מאיר אדוני
חזה עוף במשרה סויה דבש ושום של השף מאיר אדוני

חזה עוף במשרה סויה דבש ושום של השף מאיר אדוני

מנה עיקרית של חזה עוף בניחוח אסייתי, מרשימה, טעימה ומתוקה מעט בהתאמה לחג

חומרים:

4 יחידות חזה עוף

 

למשרה:

½ כוס (120 מ"ל) רוטב סויה

¼ כוס דבש

4 שיני שום קצוצות

1 כפית שמן שומשום

2 יחידות ליים למיץ וגרידה

2 גבעולי לימון גראס קצוצים דק

חופן עלי בזיליקום

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית

מלח ופלפל לפי טעם

 

בטטות:

4 יחידות בטטה בינונית שטופות ולא קלופות

500 גרם מלח גס

50 גרם משחת מיסו כהה

70 גרם אבקת סוכר

½ כפית (3 גרם) חמשת התבלינים

 

תפוחי עץ:

4 תפוחי עץ גרנד סמית קלופים וחתוכים לשמיניות

¼ כוס סירופ רימונים

3 גרגרי הל

1 כוכב אניס

1 מקל קינמון

1 כפית שבבי צ'ילי (צ'ילי פלייקס)

2 כפות דבש

¼ כוס קונייאק

מלח ים

פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

פרחי ברוקולי

 

אופן הכנה:

 

להכנת העוף:

מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בתוכם את חזה העוף לשעתיים במקרר.

 

מחממים תנור ל-200 מעלות. במקביל מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית וצורבים את החזה עד להזהבה משני צדדיו. מעבירים לתבנית צלייה ומכניסים לתנור לכ-3 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לחזה לנוח כ-5 דקות. חוצים לאורך ומסדרים בצלחת ההגשה.

 

בטטות:

מחממים תנור ל-220 מעלות. מפזרים את המלח הגס על תבנית צלייה, מניחים את הבטטות על המלח וצולים כ-45 דקות או עד שהן מוכנות, אבל לשים לב לא לרכך מדי. מצננים מעט קולפים וחותכים את הקצוות. חותכים כל בטטה לרוחב ל-2-3 גלילים ומניחים על תבנית כשכחלק הרחב כלפי מעלה.

 

מערבבים את המיסו עם אבקת הסוכר וחמשת התבלינים ומורחים מעל הבטטה שכבה נדיבה. מעבירים לתנור שחיממנו מראש ל-220 מעלות על מצב גריל למספר דקות כדי לקרמל את הזיגוג של המיסו, מניחים ישר בצלחת ההגשה.

 

תפוח עץ:

מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית והתבלינים היבשים ומוסיפים את תפוחי העץ חתוכים לשמיניות ומזהיבים כדקה. מוסיפים את הקונייאק למחבת ומשלהבים את האלכוהול עד דעיכה של האש. מוסיפים דבש, מלח ופלפל ומעבירים לצלחת ההגשה.

 

להגשה:

מפזרים את פרחי הברוקולי, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.