חזה עוף צרוב, פולנטה מתירס, פטריות ובצלים מקורמלים
חזה עוף צרוב, פולנטה מתירס, פטריות ובצלים מקורמלים

חזה עוף צרוב, פולנטה מתירס, פטריות ובצלים מקורמלים

מצרכים (4 סועדים):

4 יחידות חזה עוף 

8 עלי מרווה

8 שיני שום עם הקליפה 

זסט (גרידה) משני לימונים

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

 

לפולנטה:

6 קלחי תירס טריים, להפריד בעזרת סכין את הגרגרים מהקלח (אפשר תירס קפוא(.

2 בצלים קלופים וקצוצים דק

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן חמניות

1 ליטר חלב אורז או שקדים בטעם טבעי ולא ממותק

חצי כוס סולת

קורט אגוז מוסקט

מלח לפי טעם

 

לתוספת פטריות:

חופן פטריות שימאגי

6 פטריות מלך היער פרוסות לאורך ל-4 פרוסות

1/4 כוס שמן זית

6 ענפי תימין טריים

2 שיני שום עם הקליפה

2 כפות רוטב סויה איכותי

קורט סוכר

מלח ופלפל שחור לפי טעם

 

לבצלים המקורמלים:

6 בצלים קטנים קלופים וחצויים

2 כפות כוס שמן זית

2 כפות סוכר

כפית מלח

 

אופן ההכנה:

פולנטה: מאדים את הבצל הקצוץ בסיר בינוני על אש בינונית כ-5 דק עד לשקיפות ומוסיפים את גרעיני התירס, חלב השקדים ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. טוחנים בבלנדר ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הסולת תוך כדי טריפה מבשלים על אש נמוכה כ-10 דק, מאזנים תיבול ושומרים חמים להגשה.

בצלים מקורמלים: משמנים מחבת טפלון בשמן זית, מפזרים את הסוכר על פני שטח המחבת ומניחים את הבצלים על צידם הפנימי. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה עד שהבצלים מתקרמלים ומבושלים.

פטריות: מחממים מחבת וצולים את פטריית מלך היער בשמן, טימין והשום כדקותיים. מוסיפים את השימאגי ומתבלים ברוטב הסויה.

 

חזה עוף: מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מניחים את חזה העוף על צד העור, מוסיפים למחבת את עלי המרווה והשום ומתבלים במלח ופלפל. צולים על אש נמוכה בינונית כ-7 דקות והופכים ל-3 דקות נוספות. מניחים את חזה העוף לנוח כדקה ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מגישים לצד הפולנטה הפטריות והבצלים.