חזה עוף צרוב, פולנטה מתירס, פטריות ובצלים מקורמלים
מצרכים (4 סועדים):
4 יחידות חזה עוף
8 עלי מרווה
8 שיני שום עם הקליפה
זסט (גרידה) משני לימונים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
לפולנטה:
6 קלחי תירס טריים, להפריד בעזרת סכין את הגרגרים מהקלח (אפשר תירס קפוא(.
2 בצלים קלופים וקצוצים דק
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן חמניות
1 ליטר חלב אורז או שקדים בטעם טבעי ולא ממותק
חצי כוס סולת
קורט אגוז מוסקט
מלח לפי טעם
לתוספת פטריות:
חופן פטריות שימאגי
6 פטריות מלך היער פרוסות לאורך ל-4 פרוסות
1/4 כוס שמן זית
6 ענפי תימין טריים
2 שיני שום עם הקליפה
2 כפות רוטב סויה איכותי
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור לפי טעם
לבצלים המקורמלים:
6 בצלים קטנים קלופים וחצויים
2 כפות כוס שמן זית
2 כפות סוכר
כפית מלח
אופן ההכנה:
פולנטה: מאדים את הבצל הקצוץ בסיר בינוני על אש בינונית כ-5 דק עד לשקיפות ומוסיפים את גרעיני התירס, חלב השקדים ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. טוחנים בבלנדר ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הסולת תוך כדי טריפה מבשלים על אש נמוכה כ-10 דק, מאזנים תיבול ושומרים חמים להגשה.
בצלים מקורמלים: משמנים מחבת טפלון בשמן זית, מפזרים את הסוכר על פני שטח המחבת ומניחים את הבצלים על צידם הפנימי. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה עד שהבצלים מתקרמלים ומבושלים.
פטריות: מחממים מחבת וצולים את פטריית מלך היער בשמן, טימין והשום כדקותיים. מוסיפים את השימאגי ומתבלים ברוטב הסויה.
חזה עוף: מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מניחים את חזה העוף על צד העור, מוסיפים למחבת את עלי המרווה והשום ומתבלים במלח ופלפל. צולים על אש נמוכה בינונית כ-7 דקות והופכים ל-3 דקות נוספות. מניחים את חזה העוף לנוח כדקה ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מגישים לצד הפולנטה הפטריות והבצלים.
The information below is required for social login
כניסה
ליצור חשבון חדש