אוסובוקו ביין ופטריות | ארז שאול
אוסובוקו ביין ופטריות | ארז שאול

אוסובוקו ביין ופטריות | ארז שאול

 


מצרכים:
2/3 פרוסות אוסובוקו(600גרם)
2 כוסות קורנפלור
1 כוס יין לבן
כמה ענפי טימין
10 שיני שום
6-7 גזרים צבעוניים
6-7 בצלי שאלוט
3 כפות סילאן
קורט מלח
שמן זית
2 סלסלאות פיטריות מסוג שימאגי (ניתן לשים גם פטריות מסוג אחר)

אופן הכנה:
- סופגים את כל הנוזלים של האוסבוקו ועוטפים בקורנפלור כל הכיוונים.
- ⁠סוגרים את האוסובוקו ע״י צליה משני הצדדים.
- ⁠מוספים שום, טימין ויין וממשיכים לבשל כמה דקות.
- ⁠מעבירים את האוסובוקו לתבנית גדולה שמתאימה לתנור. משאירים את השום,טימין ויין במחבת.
- ⁠מטגנים קלות את הבצלים והגזר, באותה המחבת שיש בה שום ויין וטימין.
- ⁠שופכים את הכל מעל האוסובוקו שבתבנית.
- ⁠מסדרים את הפטריות בתבנית.
- מזלפים מעל הכל סילאן
- ⁠עוטפים את התבנית בשכבה של נייר אפיה ומעליה שכבה של נייר כסף.
- ⁠מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-4 שעות.
- ⁠בתיאבון!