אונטריב מפורק בבאן | שלו קטה
מתכון לבאן 10 לחמניות-
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפיות מלח
2 כפות שמן
כוס ו1/3 מים חמימים
בקערת מיקסר עם וו לישה נכניס את כל מרכיבי הבאן ונלוש על מהירות בינונית למשך 8 דק עד בצק אחיד .
נתפיח למשל שעה או עד הכפלה .
נחלק ל10 כדורים שווים ונשים כל כדור על ריבוע שגזרנו מנייר אפייה, נכסה ונתפיח לחצי שעה נוספת.
לאחר מכן נניח בסיר אידוי/ סטימר את הלחמניות עם נייר האפייה נסגור ונאפה למשך 10-12 דק .
חשוב לעשות מרווח בין הלחמניות כיוון שהן מכפילות את גודלן באפייה .
נוציא נצנן ואפשר מיד לאכול אותן .
לבשר המפורק-
חצי קילו אונטריב טרי חוות הבוקרים חתוך לקוביות
1 גזר
1 בצל
3שיני שום
כוס יין אדום
6 כפות סויה
כף שמן שומשום
3כפות טריאקי
2כפות צ׳ילי מתוק
מלח פלפל לפי הטעם
מים רותחים עד כיסוי הבשר
בסיר מותאם לתנור נטגן בשמן זית את הבצל והגזר עד שהבצל מתרכך מעט .
נוסיף את הבשר ונסגור אותו מכל צדדיו
נוסיף את השום לסיר ונערבב מעט
נוסיף יין אדום ונצמצם מעט
נוסיף את הפלפל והרטבים .
מלח קודם לטעות ואז לראות אם צריך להוסיף (הסויה מלוחה מאוד)
נוסיף מים רותחים עד גובה הבשר ונביא לרתיחה .
נחמם תנור ל150 מעלות
נכניס את הסיר לתנור ל3 שעות וכל 40 דק נבדוק שלא חסר נוזלים לבשר .
אם חסר נוסיף מעט מים .
(הבשר והירקות אמורים לספוג את רוב המים ולהשאיר רוטב סמיך ומתקתק אז לא למלא בהמון מים אם ראיתם שחסר , תוסיפו כל פעם קצת)
במידה והוצאתם את הבשר וחסר לכם מתוק/מלוח תמיד ניתן להוסיף עוד מהרטבים גם אחרי הבישול .
לאחר שהבשר מוכן ניקח שתי מזלגות ונפרק את הבשר לשיערות דקות ונערבב אותו עם הרוטב .
נגיש בתוך לחמניית באן עם ספייסי מיונז ויש לכם ארוחה חלום!
בתאבון
The information below is required for social login
כניסה
ליצור חשבון חדש