אנטריקוט, צ'ימיצ'ורי ופירה | אילי ששון
אנטריקוט, צ'ימיצ'ורי ופירה | אילי ששון

אנטריקוט, צ'ימיצ'ורי ופירה | אילי ששון


מתכון ל-2 מנות:

סטייק אנטריקוט עגלה טרי או שיפודי אנטריקוט עגלה טרי (למי שרוצה לחסוך זמן) 

שמן זית

מלח ופלפל

לצ’ימיצ’ורי:
1/4 צרור פטרוזילה
1 כפית כוסברה טחונה או רבע צרור כוסברה טרייה
1/8 כוס חומץ בן יין לבן/לימון/חומץ רגיל
גרידת לימון מלימון אחד
1/4 בצל סגול
1/4 פלפל אדום חריף
1 שום כתוש
6 גבעולי אורגנו טרי רק העלים/ 1 כפית אורגנו יבש
1/2 כוס שמן זית

לפירה:
5 תפו”א גדולים
3/4 כפית מלח


לקישוט הגשה:
כוסברה יבשה וטחונה דרך מסננת דקה ועל הפירה

הכנה:


1. נתתוך את האנטריקוט לקוביות, נשפד ונצלה בגריל או מחבת מכל הצדדים לא יותר מ-5 דקות
2. נכין את הצ'ימיצ'ורי- נקצוץ דק ככל האפשר את הפטרוזיליה,פלפל חריף, בצל, כוסברה, אורגנו ונעביר לקערה. נכתוש שום אחד, נוסיף לימון מגורד ונתבל בשאר המרכיבים
3. לפירה-נבשל תפו”א עד שרך, נמעך למרקם חלק ונוסיף את שאר המרכיבים כשהמסה חמה.

נסדר על צלחת ובתאבון !