שפונדרה צלויה בדבש
שפונדרה צלויה בדבש

שפונדרה צלויה בדבש

חומרים:

1.5 ק"ג שפונדרה על העצם חתוכה כמו לאסאדו

200 גרם (חצי כוס ועוד כף) דבש

5 יחידות לימון גראס קצוץ דק

3 בצלים עם הקליפה שטופים היטב וחתוכים לרבעים

2 גזרים שטופים היטב חתוכים גס על קליפתם

5 גבעולי סלרי קצוצים גס

1 כרישה שטופה היטב חתוכה גס

2 ראשי שום חצויים

1 צרור טימין

50 גרם ג'ינג'ר חצוי על קליפתו

2 מקלות קינמון

5 פולי הל

3 כוכב אניס

1 בקבוק יין אדום יבש

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

8 יחידות חציל יפני מאורך קלוף

400 גרם ברוקולי מפורק לחתיכות גסות

300 גרם שעועית תיאלנדית

4 יחידות באק צ'וי חצויים

בזיליקום תיאלנדי

 

לרוטב:

100 גרם בוטנים קלופים קלויים

4 יחידות ליים למיץ ולגרידה

4 שיני שום מגוררות על פומפייה

½ כוס רוטב סויה

¼ כוס שמן זית

2 כפות דבש

 

אופן ההכנה:

 

שפונדרה:

מחממים סיר כבד עם מעט שמן ומשחימים היטב את נתח השפונדרה מסביב. מוציאים את הנתח מהסיר ומזהיבים בתוכו את ירקות השורש. מחזירים את הבשר אל הסיר עם הירקות מוסיפים את יתר החומרים ויוצקים את היין. מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים מים עד כמעט כיסוי של נתח הבשר. מכסים ומעבירים ל-4 שעות לתנור שחומם ל 170 מעלות. מוציאים את הנתח מהסיר מסננים את הנוזלים ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך ומאוזן בטעמים. שומרים להגשה.

 

ירקות:

חולטים את הבאק צוי במים רותחים מומלחים מעט כדקה ומצננים במי קרח

חולטים את השעועית תיאלנדית באותה צורה וגם את הברוקולי

ממש לפני ההגשה: מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן ומקפיצים לדקה את הירוקים לחימום קל

 

חצילים:

מתבלים את החציל במעט שמן זית ומלח וצולים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 10 דק

 

רוטב:

מערבבים את כל החומרים כולל הבוטנים ויוצקים על הירקות המוכנים

 

הגשה:

 

מחממים את נתח הבשר בתבנית צלייה בתנור שחומם ל-220 מעלות במצב גריל ומגישים עם הרוטב שחומם.

 

מסדרים את נתח הבשר ולידו את הירקות והחצילים על נוזלי התיבול שלהם, יוצקים מהרוטב, מפזרים בזיליקום ומגישים.

 

ניתן להוסיף קערת אורז מאודה בצד.