נאם טוק- סלט תאילנדי עם דנוור קאט צלוי | דנה רייכר
רכיבים:
500 גרם דנבר קאט טרי של חוות הבוקרים
2 כפות סויה
1 למון גראס טרי קצוץ דק
מעט פלפל שחור
מעט שמן
לסלט:
2 כפות אבקת אורז (פירוט בהמשך)
2 כפות רוטב דגים
1 כף שבבי צ׳ילי חריף יבש / טרי קצוץ
2 כפות סוכר חום
מיץ מלימון אחד
1 שאלוט פרוס (2 כפות בערך)
20 עלי נענע קרועים ביד
1 כוס עלי כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 חבילה קטנה אטריות שעועית מוכנות לפי ההוראות (מגיעות בחבילה של 10)
הוראות הכנה:
נשרה את הבשר במרינדת הסויה - למון גראס כחצי שעה. נוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הצריבה.
נקלה 1/3 כוס אורז (כל אורז, אפשר בסמטי) על מחבת יבשה תוך ערבוב מתמשך עד שהאורז מקבל צבע ענברי. נכתוש את האורז במכתש ועלי - אם יש לכם מטחנת תבלינים זה הרבה יותר קל! עד שהאורז מגיע לטקסטורה של אבקה. נניח בצד.
נערבב את רכיבי הרוטב: תחילה נמס את הסוכר בטיפה מים רותחים. נערבב פנימה את רוטב הדגים, הצ׳ילי והלימון.
על מחבת פסים נצלה את הבשר משני צידיו עד למידת העשייה הרצויה, אני אוהבת שהבשר מעט אדמדם בפנים עדיין. נצנן מעט ואז נפרוס את הבשר בעזרת סכין חדה, נגד הסיבים לפרוסות דקיקות
לקערה גדולה נוסיף אטריות שעועית (כדאי לגזור אותן קצת לפני), עשבים, בצל, גם את הבשר ואבקת האורז ונשפוך את הרוטב. נערבב היטב ונגיש.
The information below is required for social login
כניסה
ליצור חשבון חדש