קטעייף בשר עגל
קטעייף בשר עגל

קטעייף בשר עגל

וריאציה נועזת על המנה האהובה מהמטבח המקומי בהתאמה לטעמי החג

חומרים:

 

קטעייף:

 

225 גרם (כוס וחצי) קמח

75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סולת

חצי כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

500 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים

 

1 ליטר שמן קנולה לטיגון

 

50 גרם לימון פרסי טחון לאבקה

50 גרם אבקת סוכר

 

מילוי:

600 גרם בשר עגל טחון

2 בצלים פרוסים דק

מעט: קינמון, הל, בהרט, כוכב אניס, אבקת שום, צילי פלקס, מוסקט

50 גרם (בערך 1/3 כוס) צנובר

צרור פטוזיליה קצוצה

¼ כוס שמן זית

חופן תרד בלאדי חתוך דק

100 גרם תפוחי עץ מיובשים חתוכים לרצועות

דבש

מלח ופלפל לפי טעם

 

רוטב:

¼ כוס (60 מ"ל) מיץ רימונים

¼ כוס (60 מ"ל) מיץ ליים טרי

½ כוס (120 מ"ל) רוטב סויה

1 כפית שום קצוץ

1 כפית שבבי צ'ילי (צ'ילי פלייקס)

3 כפות שמן זית

 

 

אופן ההכנה:

 

הכנת הקטעייף:

מערבבים את כל החומרים לבלילה הומגנית ומניחים מכוסה כשעה לתפוח. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית נמוכה. ויוצרים פנקייק העשוי רק מצידו התחתון (הצד העליון עדיין מעט רטוב), מעבירים למשטח עבודה כשהצד שלא טוגן כלפי מעלה. מניחים כף גדושה מהמילוי ומקפלים לחצי לסגירה. מהדקים מסביב את הקצוות ומניחים בקירור עד להגשה.

 

מילוי:

בסיר כבד מאדים את הבצל עד להזהבה קלה יחד עם הצנובר, מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים היבשים ומבשלים כ-5 דק עד לבישול מלא של הבשר מוסיפים את יתר המרכיבים, מתקנים תיבול ומצננים.

 

לפני ההגשה:

מחממים את השמן ל-180 מעלות ומטגנים 3 דקות עד להזהבה. מוציאים, סופגים את השמן ומפדרים בתערובת לימון פרסי טחון ואבקת סוכר.

 

רוטב:

מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים בצלוחית ליד הקטעייף המטוגן.