צלי קשור ברשת | ורד ג'יקובס

1.5 ק”ג צלי ברשת טרי
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים גס
שורש סלרי גדול קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
2 בטטות לבנות קלופות וחתוכות בינוני
ראש שום קלוף
2 כפות רוטב וורצ’סטר
כף חומץ יין לבן
כוס מים

ממרח התבלינים בהשראת האחד ארז קומרובסקי:
3 שיני שום
כפית גרגירי פלפל לבן
כפית הל
1/2 כף גרגירי פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי טרי
מלח ים גס
1/2 כוס שמן זית

מחממים תנור ל 160 מעלות
כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים
מחממים תבנית נירוסטה לאפייה או סיר ברזל (שמתאים גם לתנור) עם כף שמן זית על להבה גבוהה וצורבים את הצלי הקשור ברשת כ-1-2 דקות מכל צד (לא מוציאים את הרשת, היא מתאימה לחום גבוה, בישול ואפייה) לאחר הצריבה, מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לאותו הסיר בצלים, שום , שורש סלרי ובטטות ומטגנים 5-6 דקות להזהבה קלה. מחזירים לסיר את הכתף, מורחים בממרח תבלינים שהכנו
מוסיפים חומץ, רוטב וורצ’סטר וכוס מים
מכסים ומעבירים לתנור. אופים כשעתיים או עד שהבשר רך.
מוציאים את הבשר ועוטפים בנייר אפייה או כסף ל 10 דקות
מכניסים את הירקות שוב לתנור שיקבלו צבע זהוב

 

בתאבון!