בריסקט מתובל מפורק | תאיר מורדוך

מרכיבים:

 

נתח בריסקט מתובל טרי – 2 ק"ג

תפוחי אדמה

בטטה

שום

שמן זית

מלח ופלפל 

כף דבש

כף סילאן

3-4 כפות סויה

מים/יין

 

אופן הכנה: 

צולים את הנתח לבדו כ-20 דקות בתנור או במעשנת גריל (נינג'ה), 

מכינים את הירקות: חותכים את תפוחי האדמה, בצלים, בטטות ושום ומקפיצים בקערה עם שמן זית מלח ופלפל

מערבבים בקערה את הרוטב: כף דבש, כף סילאן ו-3-4 כפות סויה עם כף מים. 

לוקחים תבנית שמתאימה לתנור, מניחים את הירקות בתחתית, עליהם מניחים את הנתח הצרוב, מעל הנתח שופכים את הרוטב שערבבנו בקערה.

מוסיפים על הכל כוס מים (או חצי כוס יין וחצי כוס מים)

עוטפים את התבנית בנייר אפייה ומעל 2 שכבות של נייר כסף לאיטום הרמטי של התבנית.

ומכניסים לתנור על חום של כ-120 מעלות צלסיוס, ל-5-6 שעות. 

לאחר מכן יוצא בשר רך ומתפרק! 

בתאבון!