העוף הצמחוני: בריאות על הצלחת

העוף הצמחוני: בריאות על הצלחת

את כל האהבה שבעולם אתם משקיעים בעוף שאתם מכינים למשפחה, אבל מה יש בתוך העוף הזה אתם יודעים? משק ארצי מגישים את העוף היחיד בארץ שאתם יכולים להיות בטוחים ב-100% שאתם דואגים למי שחשוב באמת – המשפחה שלכם

 

עוף הוא אחד המוצרים הנצרכים ביותר בישראל אבל בעוד אנו מניחים שמה שנכנס אלינו לגוף כולו בריאות, האם באמת אפשר להיות בטוחים? למה אנחנו לא עוצרים לרגע כדי לשאול מה בעצם יש בעוף? בעוד שכמעט על כל מוצר במדף אנחנו נתעכב כדי להבין מה בדיוק הוא מכיל, עוף אנחנו לא ממש בודקים, למרות שמה שנכנס לעוף, נכנס בסופו של דבר לגוף שלנו.

בעוד שבעולם המודעות לצריכה בריאה ונכונה של מוצרי עוף הולכת וצוברת תאוצה, בישראל למד הצרכן לא לשאול את עצמו מה הוא אוכל וכידוע, כשאין דרישה צרכנית אין לאף אחד סיבה לשנות. במשק ארצי בחרו לעשות את השינוי, פשוט כי זה נכון יותר. כך הפך משק ארצי למגדל ומשווק העוף הצמחוני היחיד והראשון בישראל – עוף שניזון מאוכל צמחי בלבד בתרכובת עצמית גרעינים, ללא אנטיביוטיקה, כימיקלים וזרזי גדילה ובתנאי צפיפות נמוכים משמעותית וחשיפה לתנאי חוץ טבעיים. העוף היחיד שמבטיח בריאות וטעם בצלחת.

 

מהו עוף צמחוני ולמה הכוונה בבריא?

משק ארצי הוא הראשון בארץ ליישם שיטת גידול מתקדמת של עופות בתנאי ממשק והזנה שונים לחלוטין ממה שקיים היום בשיטות הקונבנציונליות. במילים פשוטות עופות משק ארצי ניזונים בתזונה צמחית, תערובת מזון של גרעינים (כמו סויה, שעורה, תירס וחיטה) בתרכובת עצמית וייחודית, ללא אנטיביוטיקה, כימיקלים או זרזי גדילה והם חיים בחשיפה לתנאי חוץ ובצפיפות נמוכה. מה זה אומר? שהעופות של משק ארצי גדלים באופן שמבטיח שהעוף על הצלחת בריא ובטוח.

 

למה עוף צמחוני?

בגידול הקונבנציונלי מקובל להאכיל את העופות במרכיבים מהחי כמו קמחי בשר, קמחי נוצות וקמחי עצמות כמקור לחלבונים, שומנים ומינרלים. עופות משק ארצי ניזונים בתזונה צמחית בלבד, שהיא כולה תרכובת גרעינים שהמיוצרת בייצור עצמי ובתהליך מפוקח שמבטיח ששום רכיב מן החי אינו חלק מתזונת העופות. זה מבטיח לא רק טעם איכותי יותר אלא מוצר בריא.

 

מה רע באנטיביוטיקה?

כמה פעמים שמעתם את רופא המשפחה אומר שהוא לא רוצה לתת אנטיביוטיקה כדי שלא תתפתח עמידות? מה שתופס על בני אדם, תופס גם על עופות ובכל זאת בגידול הקונבנציונאלי מקובל להשתמש קבוע בזרזי גדילה אנטיביוטיים. שימוש קבוע באנטיביוטיקה מעלה חשש לשתי בעיות עיקריות:

  1. פיתוח עמידות לאנטיביוטיקה של חיידקים מחוללי מחלות: כבר עם קבלת פרס הנובל על גילוי הפניצילין, הזהיר הזוכה הטרי אלכסנדר פלמינג את העולם שחשיפה לאנטיביוטיקה במינון נמוך תביא לפיתוח חיידקים עמידים לתרופה. השימוש הקבוע באנטיביוטיקה בעופות בגידול קונבנציונאלי נעשה לא פעם בצורה לא נכונה הכוללת למשל מינון יתר, טיפולים ללא מבחן רגישות, הפסקת טיפול לפני הזמן, שילוב אנטיביוטיקה, מתן אנטיביוטיקה שלא לצורך וטיפול ללא פיקוח וטרינר. שימוש לא נכון זה תורם להתפתחות עמידות לאנטיביוטיקה בחיידקים שהיא לפחות לפי ארגון הבריאות העולמי אחד האיומים המשמעותיים על בריאות הציבור. שימוש לא נכון ולא מבוקר באנטיביוטיקה מסייע למעבר של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה, כמו סלמונלה, קמפילובקטר ואשריכיה-קולי (אי-קולי) מעופות לבני אדם. מעבר חיידקי זה מתרחש באחת משתי דרכים עיקריות: הראשונה, זיהום של בשר בעוף על משטח ההטבחה והעברת הזיהום הביתה. אמנם החיידקים לא ישרדו בישול בחום, אולם עשויים לזהם משטחי עבודה בבית ולזהם מאכלים אחרים המוכנים על אותם משטחים. השנייה, הדבקה של עובדים בענף הלול (חוות לולים, משחטות) שנמצאים בסיכון גבוה להדבקה בשל מגע בלתי אמצעי עם העופות והדבקה בקהילה בעקבות.

 

  1. המצאות שאריות אנטיביוטיקה וכימיקלים, כולל מתכות כבדות כמו קדמיום או ארסן, בבשר העוף: בארצות הברית ובאירופה כבר נחקקו חוקים למניעת השימוש בזרזי גדילה אנטיביוטיים ושימוש ללא צורך באנטיביוטיקה, בין היתר במטרה לצמצם מעבר של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. בישראל לא שונתה מדיניות האנטיביוטיקה בענף הלול, בין היתר בשל העדר מודעות צרכנית.

 

אז מה זה עוף בריא?

עופות שגדלים בתנאים טובים, חשופים לתנאי חוץ טבעיים, תחת ביקורת וטרינרית קבועה, ניזונים בתזונה טבעית וצמחונית בלבד, ללא אנטיביוטיקה וללא כימיקלים, מהמשק לצלחת בתנאים הטובים והבריאים ביותר שאפשר.

שיטת הגידול של משק ארצי חדשנית וייחודית, בה העופות גדלים כמה שיותר קרוב לטבע, התזונה צמחית, שכולה על טהרת תערובת גרעינים בהרכבה עצמית ותוספי תזונה "פרו-ביוטים" והתנאים תנאי לול קרובים לטבע בצפיפות נמוכה – כל אלה כדי להבטיח עופות בריאים.

משק ארצי פיתח תכנית בריאות מקיפה, בליווי וטרינרי צמוד המבטיחה את בריאות העופות וכוללת איסור מוחלט בשימוש מניעתי ו/או טיפולי באנטיביוטיקה. איסור השימוש באנטיביוטיקה מפחית משמעותית את כמות החיידקים העמידים לאנטיביוטיקה וממזער את סכנת זיהום המזון. בנוסף כל להקות עופות "משק ארצי" נדגמות ונבדקות לאנטיביוטיקה ע"י השירותים הווטרינריים מספר פעמים במהלך הגידול כולל לפני השחיטה ובאופן רציף התוצאה היא אפס מוחלט.

ב"משק ארצי" דואגים לעופות בריאים כל הדרך מהמשק לצלחת ואת ההבדל מרגישים גם בטעם:

  • בלי אנטיביוטיקה
  • בלי כימיקלים
  • תזונה צמחית בלבד וללא מרכיבים מן החי
  • גידול תנאי רווחה תוך חשיפה לתנאי חוץ טבעיים
  • ובעיקר - בלי דאגות

 

משק ארצי – כי כך צריך לאכול עוף

 

* ניתן להשיג גם ברשתות השיווק וקצבים נבחרים