לקנות, לטפל ולאכול בהנאה
בשר הוא חלק בסיסי בתפריט הישראלי, לכן חשוב מאוד לדעת לא רק לצרוך אותו נכון אלא גם לטפל בו נכון גם במטבח הביתי. בשר הוא חומר גלם רגיש שזקוק לטיפול מדויק כדי להיצרך נכון ובאופן מיטיב, כדי ליהנות ממנו במקסימום, גם מבחינה בריאותית וכמובן מבחינת טעם.
בשר טוב מתחיל בתנאי המחיה של בעלי החיים, טיב המזון ואיכות הגידול, הוא ממשיך במקצועיות בית המטבחיים ומגיע לאטליז. באטליז יש חשיבות לכל פרט הכי קטן, מעבר לידע, המומחיות והמקצועיות של הקצב, גם לשמירה על הסטריליות של הקצב, הכלים והסביבה ולטיפול מיטבי ונכון יש משקל רציני לטעם ולאיכות.
אצלנו, בחוות הבוקרים, אתם בוחרים אונליין את הבשר שאתם רוצים, סוג הנתח וצורת החיתוך ואנחנו מבטיחים לכם שאליכם הביתה יגיע בשר טרי ומובחר, חתוך במדויק, ארוז בצורה אופטימלית ובמשלוח קפדני ומצונן. האחריות שלנו היא על כל התהליך מהגידול ועד ההגעה אליכם הביתה. אבל אנחנו לא מסירים אחריות, גם לא כשהבשר אצלכם בבית.
לכן אספנו עבורכם את הטיפים לשמירה מקסימלית על איכות הטיפול בבשר גם בבית:
איך יודעים שהבשר שהזמנתם טוב, טרי ומובחר?
אין טוב ממראה עיניים וגם מריח, הבשר שמגיע אליכם צריך להיראות טרי ובצבע אדום אחיד ולא מבריק והריח שלו צריך להיות טוב.
על הבשר להיות ארוז בציון תאריך השחיטה, תאריך אריזה ותאריך אחרון לשימוש.
אחסון בקירור בבית
- הדבר הראשון שיש לעשות כשהמשלוח מגיע הוא לפרק אותו ולהכניס את הבשר למקרר.
- לפני שמכניסים לקירור יש לוודא שהבשר ארוז היטב כדי למנוע נזילות במקרר.
- הטמפרטורה האופטימלית לקירור בשר היא 0 עד 4 מעלות צלזיוס.
- מומלץ שמוצרי הבשר יאוחסנו במקום הכי קר במקרר ואם אפשר לייעד להם מגירה מה טוב, כך הם לא יושפעו מכל פתיחה של המקרר – צריך לזכור שבשר הוא חומר גלם רגיש.
- צריך להקפיד שהבשר יישאר ארוז ומכוסה באופן מלא. אם הוצאתם אותו מאריזתו, העבירו אותו לכלי אטום או עטפו בניילון נצמד.
- חשוב לדעת שאם הבשר, או העוף, אינו באריזתו המקורית שעליה מוטבע תאריך ייצור ותפוגה, אין להשאירו יותר מ-48 שעות במקרר עד להכנה. על בשר או עוף באריזה מקורית מצוין תאריך הייצור ותאריך התפוגה ויש לפעול בהתאם. נתח שלם יכול להישאר במקרר יותר זמן, חלקים חתוכים פחות ובשר טחון עוד פחות (עדיף פחות מ-12 שעות).
הכנת הבשר בבית
- העבודה עם בשר דורשת סטריליות מרבית, לכן חשוב להתחיל בשטיפה יסודית של הידיים וכמובן לשמור על ניקיון משטח העבודה והכלים.
- מומלץ להחזיק בבית קרש חיתוך שמיועד אך ורק לבשר ולהקפיד על ניקיונו ושטיפתו בסבון ובמים רותחים לאחר כל שימוש.
- הבשר של חוות הבוקרים מגיע כבר נקי, חתוך כמו שאתם מעדיפים ומוכן לשימוש.
- אחרי שמוציאים את הבשר מאריזתו מומלץ לשטוף את האריזה היטב מכל נוזלים לפני זריקת האריזה לפח כדי למנוע ריחות רעים מהפח.
- אין צורך לשטוף את הבשר, להפך מומלץ שלא, אם יש צורך פשוט מנגבים אותו בעזרת נייר סופג.
- אחרי הבישול מומלץ מיד להכניס למקרר ולא לתת למזון להתקרר מחוץ למקרר כדי לא לאפשר לחיידקים להתפתח.
עדיף לצרוך בשר טרי, אבל לפעמים צריך להקפיא
- אם החלטנו לא להכין את הבשר הטרי, יש לוודא לפני ההקפאה הביתית שלא עברו תאריכי התפוגה.
- אפשר להקפיא מנות מוכנות אבל תקופת האחסון של בשר מבושל במקפיא קצרה יותר מאשר של בשר טרי וחשוב לשים לב לזה.
- מוצרים שנמכרים במגשיות באווירה מבוקרת, עם ניילון שרינק, במגשיות שמגיעות אטומות ונארזו במכונה עם גז ידידותי, במגש פילם שנצמד לבשר או באריזות ואקום - ניתן להקפיא באריזה המקורית אם היא עדין סגורה.
- כאשר מחליטים להקפיא נתחים יש לוודא שמסמנים על המוצר את שם הנתח ותאריך השחיטה.
- לא להקפיא שקית עם נוזלים – לרוקן את נוזלים ולסגור מחדש בכלי אטום או עטוף בניילון נצמד.
- ניתן להקפיא בשר סגור במקפיא כשנה, למעט בשר טחון בו מומלץ להשתמש תוך 60 יום מיום ההקפאה.
- בשר שהופשר אסור להקפיא שנית.
- לזכור תמיד להוציא את הבשר הישן יותר מהמקפיא, לפי הכלל: ראשון להיכנס הוא הראשון לצאת.
ואם הקפאנו, אז מה לגבי ההפשרה?
כל הפשרה של כל סוג של בשר צריכה להיעשות במקרר בטמפרטורה של בין ס ל 4 מעלות, לא על השיש ובטח שלא במיקרו וזאת כדי למנוע התפתחות של חיידקים.
על ההפשרה להתבצע באיטיות, לכן אם מפשירים נתח, אפשר לאחר 12 שעות במקרר להוציא ולחתוך אותו כשהוא עדיין חצי קפוא. כך החיתוך יהיה יפה ומדויק יותר. אחרי החיתוך מעבירים לכלי סגור או מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר.
לפני השימוש להניח כשתי דקות במסננת, לא לשטוף, מקסימום לנגב בנייר סופג.
עוף מומלץ לשטוף במים קרים לפני השימוש ולנגב בנייר סופג.
אסור להקפיא מחדש בשר שהופשר, אבל בהחלט ניתן להכין אותו, לצנן ואז להקפיא בכלי אטום או באמצעות ניילון נצמד.
אם הבשר בושל והוקפא ברוטב ניתן להפשיר לאט בסיר על הכיריים (להבה בינונית-נמוכה).
The information below is required for social login
כניסה
ליצור חשבון חדש