פילה מדומה טרי

נתח הומוגני, סיבי במרקמו, בעל מראה גלילי כמו של פילה וכך קיבל את שמו, אך בזה מסתיים הדמיון. 

89.90 ש״ח
לק"ג

טיפ מהקצב

פילה מדומה טרי מוקף שכבת עורית דקיקה שמומלץ לא להסיר משום שהיא מאפשרת לו לשמור על העסיסיות בבישול. דווקא בגלל זה כדאי לבשל אותו כנתח שלם ולחתוך בסיום ההכנה.

מכיוון שזהו נתח דל שומן כדאי להשאיר גם את מעט השומן שסביבו, הוא ימס בבישול ארוך ויעניק טעם עשיר לתבשיל.  

 

צורות הכנה

שמות נוספים: פאלש-פילה, בלייד

מספר הנתח: 6

פילה מדומה טרי הוא נתח דל שומן שמומלץ לבישול ארוך בנוזלים כנתח שלם

הערכת משקל:
פרוסות בעובי אצבע - כ-0.080 ק"ג
פרוסות בעובי שתי אצבעות - כ-0.160 ק"ג

מוצר כשר

 

הסיפור של פילה מדומה

פילה מדומה הוא נתח בשר דל שומן, אשר נחשב כמתאים במיוחד עבור הכנת תבשילים, הדורשים בישול ארוך ואיטי בנוזלים, כאשר, ההמלצה היא לבשל אותו כנתח שלם – ולחתוך אותו רק בסיום הליך ההכנה.

בבישול ארוך, הפילה המדומה זוכה לקבל מרקם עסיסי ורך במיוחד – אשר מזכיר את המרקם של נתח האסאדו.

למרות שמו, לפילה המדומה אין קשר ל"פילה בקר", כאשר בניגוד לפילה בקר, כאן מדובר בנתח הומוגני, בעל מרקם סיבי – כאשר, הדבר היחיד שמקשר בינו לבין פילה הבקר הוא המראה הגלילי.

 

מה חשוב לדעת על הפילה המדומה?

מיקומו של הנתח הוא בכתף, כאשר, מדובר בנתח חלק, בצורת גליל, שהינו רחב בצד אחד וצר בצד האחר. על הנתח ישנה שכבה עורית דקיקה, כאשר, ההמלצה היא להשאיר אותה, מכיוון שהיא מאפשרת לשמור על עסיסיות הנתח בזמן הבישול.  הפילה המדומה מוכר גם בשם "פאלש פילה" ואצל הקצב הוא גם ידוע בתור נתח מס 6.

איך מכינים פילה המדומה?

בכדי ליהנות  מהטעמים העסיסיים של פילה מדומה, נדרשת סבלנות רבה, מכיוון שהוא מיועד להליך בישול ארוך ואיטי במיוחד.

פילה מדומה, יכול להוות כבחירה טובה עבור הכנת קדרות ו/או חמין. הוא מתאים להכנת גולש.
בנוסף, גם ניתן להכין ממנו בשר טחון ולהשתמש בו להכנת ממולאים וקציצות.

ההמלצה היא לעבוד אתו כנתח שלם, כאשר, כדאי לצרוב אותו בתחילת הליך ההכנה, ורק לאחר מכן לתת לו את זמן הבישול הארוך בנוזלים – מה שיאפשר לו להתרכך כהלכה ויעצים את הטעמים.

ניתן להכין פילה מדומה בתנור – ומומלץ להוסיף רוטב מעניין. 

אם גם אתם  מעוניינים ליהנות מהטעמים העשירים של פילה מדומה, חשוב שתקפידו לבחור בנתח המתאפיין באיכות גבוהה. תשמחו לגלות כי בחוות הבוקרים, אנו מציעים עבורכם בשר ישראלי משובח ואיכותי.

טיפ מהשף

מה מאפיין פילה בקר?

אנטרקוט מומלץ לעשות על הגריל, הוא הנתח המושלם לצלייה כסטייקים. כדאי להוציא אותו מהמקרר חצי שעה לפני העלייה לגריל כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. אנטרקוט לא צריך יותר מתיבול של מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

טיפים לבישול - איך מומלץ לעשות פילה בקר

כדי שהשומן שבו יימס מומלץ להביא אותו לדרגת עשייה מדיום ולקבל את מלא הטעמים שהוא יכול להפיק.

טיפ מהשף

"פילה מדומה רק דומה לפילה חיצונית במבט ראשון, זהו נתח חרוטי ומאורך ודל שומן. בניגוד לפילה זהו שריר פעיל ולכן הוא סיבי הרבה יותר. הוא זקוק לבישול ארוך וממש לא מתאים לצלייה קצרה.

פילה מדומה נפלא לעבודה בנתח שלם. מומלץ לצרוב אותו בתחילת ההכנה ואחר כך לתת לו זמן בישול ממושך בנוזלים כדי שיתרכך ויעצים טעמים."

השף מאיר אדוני

חשבנו על ההמלצות האלה בשבילך
המשך גלישה באתר
אנשי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. התקשרו:02-9906886
אולי נוכל לעזור לכם? שירות הלקוחות שלנו כאן בשבילכם בימים א-ה בין השעות 09:00-20:00. 02-9906886